Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Május

A Hervis mögötti Érdi Újság osztópontot megrongálták, jeleztem a Médiacentrumnak.

Fülöp napján sétáltunk egyet pár lokálpatriótával és érdeklődővel.

Kimentem szurkolni a Giro d’Italia-n, ott voltam én is az autópálya feletti hídon.

A Deák-Vörösmarty kereszteződésben egy jelzőtábla kidőlt. Mert ilyenek ezek a táblák, elfáradnak, aztán maguktól kidőlnek… az ÉKFI másnapra visszaállította.

A Kossuth Lajos úton van egy építkezés és a bontott anyag egy részét a szikkasztóban tárolják. Jeleztem a hivatalnak, mielőtt esetleg “eltűnne”, kimentek, szóban megegyeztek, hogy két napon belül kitakarítják, amit be is tartottak. Ha valaki esetleg ilyet lát, akkor egyből szóljon, mert utána már nehezebb visszaállítani az eredeti állapotot.

Közösségi Gyűlés tájékoztatás: hogyan fog menni ez az egész kiválasztás, a folyamat, milyen szereplői lesznek, stb. Érdekes ez a kezdeményezés, szerintem jó lehet a vége.

Néhány lokálpatriótával ófalusi dolgokról, tervekről beszéltünk. Biztosítottam őket, hogy amivel tudom, támogatom őket.

Fenntarthatósági Bizottsági, Szociális Bizottsági és Köznevelési Bizottsági ülés.

Megkértem a Városüzemeltetést, hogy a Lóránd – Gergely utca kereszteződésében a 30-as táblát szabadítsák ki a fa lombjából, hogy látható legyen.

A György utcában forgalomlassítást szeretnének, ehhez össze is szedték az ott lakók aláírásait támogatásként. Átvettem és továbbítottam, de jó hírrel nem szolgálhatok, egyszerűen annyira bonyolult és/vagy drága minden úttal kapcsolatos berendezés, hogy évekig is tarthat, vagy pénzhiány miatt évekig tolódhat a kivitelezése.

Megjött az K-Monitor “Ez a minimum” következő felmérése, 5 pontot javítottunk, feljöttünk 52%-ról 59%-ra. A további javuláshoz több iroda aktív közreműködése és változások kellenének, de a jelenlegi gárdával ez nem biztos, hogy megléphető.

Közgyűlés után virágosztás volt a lakosságnak. Hihetetlen sor alakult ki, de mintha kisebb lett volna, mint a faosztásnál. Azért fogyott itt is rendesen.

Szóltam az Esküdt utcában lévő csatornafedélről az ÉKFI-nek, mert már kezdett rossz állapotba kerülni, meg is javították.

Elindítottam a “zöld játékot”, ahogy én nevezem. Ez egy nyereményjáték, ami 6 héten át tart. Minden héten egy kérdést teszek ki, és a helyesen válaszolók között egy 200 literes esővízgyűjtőt sorsolok ki. A nyereményjátékot teljesen én magam szervezem, intézem: kiírom, megveszem a nyereményt, sorsolok, kiviszem a nyertesnek.

Lakossági kérésre Érd Felsőnél kikerült megint a megállni tilos tábla. Kicsit feleslegesnek érzem, mert egyrészt ott amúgy is tilos parkolni, másrészt így sem fogja mindenki figyelembe venni. Valami jobb megoldást kellene találni, amivel az egész környéket rendbe lehet tenni: a járdán parkolást, a járdát magát, egy gyalogátkelőhelyet, korlátot… tudom, bilibe lóg a kezem.

Elindult a Péter utca aszfaltozása, készítettünk egy bejelentkező videót Csőzik Lászlóval.

Hősök Napi megemlékezés először a Mi Hazánk, aztán a városi, ennyi elég is volt, a Fideszesre már nem maradtam.