Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Október

Részt vettem az Aradi vértanúkra rendezett városi megemlékezésen.

Pál utcában sikerült valami értelmeset művelni az utca szegéllyel, járhatóvá tették.

Egyik lakóval elbeszélgettem zajártalomról, fekvőrendőrről, társasház-építésről, sajnos azt kell mondanom, hogy a szokásos témákról. A beszélgetés végén ajánlottam neki a város ingyenes jogi tanácsadását, hátha ők tudnak valamit mondani, hogyan lehet fogást találni némelyik problémán.

Az okoszebra nem teljesen működik: az egyik oldalról nem érzékeli a gyalogost és az egyik jelző nem is világít. A Városüzemeltetési Iroda felvette a kapcsolatot a kivitelezővel, várunk a javításra..

A Tompa Mihály utcában is gondot okoz a parkolás. Ki hinné, hogy egy ilyen kis utcában egyáltalán van parkolás? Az elején vagy kis óvoda/bölcsőde, aminek elvileg van néhány parkolóhelye ott előtte. A parkolók nincsenek igazán kialakítva, a kitáblázás félrevezető, szerintem ezen az úton nem is lehetne ilyet tenni. De ha ezt a látogatók azzal tetézik, hogy nem párhuzamosan parkolnak az útra, hanem halszálkában, akkor például a kukásautó tényleg centizve tud csak közlekedni.

A Meseház Óvoda mögött általános probléma, hogy amikor levágják a füvet, vagy amikor hullik a levél, akkor az bekerül az árokba és az út lentebbi részén okoz gondot, ahol összegyűlik. Jeleztem az ÉKFI felé, mivel ez az ő feladatuk.

A Zoltán utcai lakókkal történő találkozás után kértem a kabinetet, ők meg a Városüzemeltetési Irodát, hogy az alsó végén legyen egy tükör, mert nem lehet belátni, ha ott parkolnak a kocsik a társasház előtt.

Megpróbáltam egy mozgássérült lakosnak segíteni, hogy leadom a papírját az okmányirodában. Sajnos nem lehetett, mert ez nem csak egy leadás lett volna, hanem teljes ügyintézés. Átbeszéltük, kocsiba tettem, elvittem a kormányablakhoz, mire kiderült, hogy a személyije is lejárt, de már olyan régen, hogy csak anyakönyvi kivonattal tudnának újat készíteni. Végül az ügyintézők találtak valami kiskaput, elintéztük az ügyes-bajos beadványt, és majd következő körben teszi rendbe a személyijét.

A Felvigyázó utca dolgai tovább gyűrűznek, lassan már annyi félét szeretnének az emberek, hogy nincs is annyi lakos az utcában. Meghallgatok mindenkit, de ha érzem, hogy valami nagyon extrémet szeretne, ami csak az ő érdekét szolgálná, akkor ellenállok.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztem a kabinetet, hogy rendben van, hogy az utca egy része MÁV terület, ezért nehéz rendezni. De próbált már valaki alkudozni a MÁV-val, leülni velük, hogy találjuk valami megoldást?

Tetlák Örs szervezi a Firtelmeister-sír szokásos évi rendbetételét, sajnos most nem tudok részt venni. Ettől függetlenül nem maradt el természetesen, mindig van 2-3 segítő kéz.

Fenntarthatósági Bizottsági ülés

Közgyűlés, és annak anyagainak feldolgozása, felvétel időbélyegzése a weblapomra.

Egyeztettem a lakókkal, egy tervezővel és az ÉKFI-vel az Arany János utcai esővíz-elvezetésről. Nem egyszerű a történet, kicsit túl is van tolva, de valamit azért tudunk vele kezdeni.

Tovább dolgozunk a közzétételi referenssel orvoskeresőn. Ő az adatokat próbálja gatyába rázni, én a technikai oldalt csiszolgatom.