Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Szeptember

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület megemlékezést szervezett a mohácsi csatára. A frakció nevében Csornainé Romhányi Judittal koszorúztunk.

Voltam az Érdi Pikniken.

A Grep Zrt-vel levelezésben vagyok, hogy az Érd alsói P+R parkolónál nem megy a világítás. Szerintük már hamarosan megoldódik.

A Tusculánumi Facebook csoporttal kapcsolatban megbeszéltem a felvetőjével, hogy én biztosan nem fogok vezetni vagy moderálni Facebook csoportot, de az életében mindenképpen részt veszek, ha elkészül.

Nem új probléma a Bethlen Gábor – Tompa Mihály kereszteződés és a vele szemben lévő Érd Alsóhoz vezető lépcső sem. Kimentünk polgármester úrral és az ÉKFI munkatársával, megnéztük a helyzetet és elmondtam nekik az ötleteimet. Ezek nem saját kútfőből származnak, hanem már előzetesen nem egy lakossal beszéltem, hogy mi lenne egy nem tökéletes, de megfelelő megoldás. Erről készítettem egy vázlatot is és kértem polgármester úr és a Városüzemeltetési Iroda támogatását a szabályos megtervezéséhez.

A Mária-Alispán kereszteződésben éppen szórólapoztam, amikor két üzlet tulaja odajött és elbeszélgettünk egy alternatív megoldásról. A terv egészen jó, csak azt nem tudom, hogy ér-e valamit, mint azt a jelenlegi helyzet is mutatja. De nem adjuk fel, ötletelünk, tervezgetünk.

Több helyre meghívtak szomszédünnepezni, mindenhova el is ígérkeztem. A Zoltán utcában egy nappal előbb tartották, oda el tudtam menni. Egyébként voltak akik csak információt szerettek volna kapni, mint például hogy kihez kell fordulni a szervezéssel, vagy hogy az önkormányzat ad ilyenkor ugrálóvárat. Általában a szervezőhöz irányítottam őket, ami nem az önkormányzat.

Másnap délelőtt elmentem az Érdi Kertbarát Kör őszi termény-kiállítására és a „Virágzó érdi porta” elismerő cím átadására. Itt már nem éreztem teljesen jól magam, ezért bármennyire is bántam, lemondtam a László utcai, Eszperantó téri, Imre utcai és Thököly utcai szomszédünnepet.

Rákerültem egy sok mindenkinek küldött emailre, ami a Vihorlát utcából jött és a zajvédő falat reklamálta. Ez ugyan nem az önkormányzathoz tartozik, de lobbizunk érte, hogy végig legyen zajvédő fal az M7 mentén. Egy megbeszélés alkalmával szóba került még a forgalomlassítás, hogy 130 helyett csak 100 legyen a megengedett sebesség, de ismerjük, ebből mennyit tartanának be az M7-esen utazók.

Olyan is ritkán van, hogy egy lakó azzal keres meg, hogy az ő fáját nem nyírta meg az ELMŰ. Általában pont az ellenkezőjével szoktak keresni: hogy megnyírta, de miért így, miért ennyire, és különben is. Szóval ez meglepő volt, hirtelen nem is tudtam mit mondani. Később kiderült, hogy nem közterületen áll a fa, ezért elbizonytalanodtak, hogy hozzányúljanak-e.

A társasház-alapítási őrület miatt a kormány belátta, hogy ez így mégsem jó, ezért a kezdeti tanácstalanság és sok káromkodás után kijött egy új rendelet a rezsitámogatott gázról és villanyról, ami segít a többlakásos, de egy mérős házak esetén. Ez sem ment egyszerűen, mert a rendelet kicsit pongyola volt, aztán jött hozzá értelmezés is, amiben sokkal több volt, és nagyjából lehetetlen, mint ami a rendeletben magában. A végére azért összeállt a kép és több lakóval is beszéltem ebben az ügyben, általában mindenkinek pozitívan jött le az új intézkedés. Ezzel az előző hónapban felvett videót és blogbejegyzést gyakorlatilag lenullázták, de akkor is megérte a befektetett időt és pénzt.

Egyik szombatot azzal töltöttem, hogy a frakció egy részével a volt érdi repülőtérhez sétáltunk, megnéztük, beszélgettünk. Ugyanez nap délutánján pedig az Érdi Szüretet látogattam meg.

A havi Köznevelési Bizottsági ülésre nem értem oda, csak az utána következő Szociális Bizottsági ülésre. Szintén volt Fenntarthatósági Bizottsági ülés.

Megnéztük az érdi sportrepülőtér területét (illetve ahol volt), mert egy repülős emlékművet szeretnének állítani a mostani repülők és lokálpatrióták. A Facebook oldalamra kitettem egy kis szöveget és belinkeltem az oldalukat, majd ezzel a lendülettel egyből utaltam is egy kis pénzt a számlájukra.

Nyílt napon voltam az ÉTCS-nél, nagyon érdekes és hasznos volt. Így utólag már bánom, hogy csak fényképeztem és nem jegyzeteltem, jó kis blogbejegyzés lehetett volna belőle.

Összefutottam egy lakossal a Dokiban, az Érd alsói közlekedésről beszéltünk leginkább. Mondott egy ötletet, ami egyébként is rossz, felvetem majd a következő aszfaltozási ötletelésnél.

Az Alispán utca sokszorosan meg van áldva: nyakra főre épülnek a társasházak és az út is olyan anyagból van, hogy ugyan nem porzik, de hangos. Hiába van kitéve a 30-es tábla, mindannyian tudjuk, hogy ez nem visszatartó erő. Egész Érdre kellene egy forgalmi terv, hogy a közlekedésből ki tudjuk hozni, amit lehet, mert a mostani állapot nem tartható fenn már sokáig.

Egy lakos víz főmérő és almérő problémával keresett meg, ehhez aztán nagyon nem értek. Logikailag rendben van, amit mond, ezért átirányítottam az ÉTV-hez, ők indokolják meg, hogyan történt a felvázolt eset.

Beszélgettem egy lakossal a Gárdonyi esetleges bezárásáról, de az embereket mindenképpen valahogy megtartjuk.

Segítséget kérték a Bolyai és a Marianum körüli női neves utcák reggeli és esti forgalma miatt, de sok jóval nem szolgálhattam. Minden bölcsöde, óvoda, iskola körül tumultus van reggel és délután, erre senki nem tud okosat mondani.

A városi weblapra kaptunk kritikát az akadálymentesítés miatt. A szolgáltatónak lejárt a garanciája ezen a téren, csak újabb szerződéssel, vagy esetleg az általános fejlesztési keretet felhasználva lehet megoldani.

Megint dolgoztunk az orvoskeresőn, most az adat-összeállító szkript van soron, szerintem jól haladunk.

Közgyűlés, beszámoló, videó időbélyeg. Szokás szerint megnézhető a weblapomon.