Ne játssz a környezettel, játssz a vízgyűjtőért!

eső, csapadék
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 2 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

6 kérdés a környezetről, 6 vízgyűjtőért, 6 héten át.

A vízgazdálkodás fontos feladat, házilag is sokat tehetünk. Például nem csapvízzel, hanem esővízzel öntözünk. Az esővizeket nem elvezetni kell, aztán központilag gyűjteni, hanem minél inkább helyben kell megtartani és felhasználni. Az esőzés kiszámíthatatlan, néha sokáig egy csepp sem esik, néha nagyon rövid idő alatt nagy mennyiség esik le. A klímaváltozás nem jön, nem a nyakunkon van, hanem már a mindennapjaink része.

Ennek kihangsúlyozására és némi oktatási céllal nyereményjátékot indítok.

A játék

Első heti téma: szúnyogok, a sorsolás

Második heti téma: csapadék, a sorsolás

Harmadik heti téma: légszennyezettség, a sorsolás

Negyedik heti téma: komposztálás, a sorsolás

Ötödik heti téma: illegális hulladék, a sorsolás

Hatodik heti téma: szelektív hulladékgyűjtés, a sorsolás

Játékleírás és játékszabályok

A feladat az, hogy a hetente megjelenő kérdésekre helyes választ adj. A kérdésekhez mindig kapcsolódni fog egy kis segítség is, amit átolvasva többet megtudhatsz a témáról és segít a helyes válaszok megadásában is. A nyeremény hetente egy 200 literes esővíztároló, tetővel, leeresztő csappal.

A játék hat héten át fut, induló időpontja 2022. május 6. Egy kör egy héten át tart, péntektől kezdve a következő hét péntekig. Az aktuális kérdést pénteken 10:00-kor teszem közzé Facebookon, illetve itt az oldalon. A válaszokat következő csütörtök éjfélig várom. A helyes választ adók közül minden pénteken 20:00-kor nyilvánosan sorsolok. Akadályoztatás esetén ezt közzéteszem és az eredeti dátumhoz képest lehetséges legközelebbi időpontra helyezem át a kiválasztást.

A lehetőség csak érdiek részére van nyitva, kétely esetén megkérem a nyertest, hogy igazolja, hogy Érden él.

A helyes választ adók közül sorsolással döntöm el a nyertest. A sorsolás élő videóban történik majd, ahol a jelentkezők listájából választok véletlenszerűen egyet, és ennek a folyamatát végig tudjátok követni. Az élő videót a Facebook oldalamon követhetitek vagy nézhetitek meg egy későbbi időpontban. A sorsolást a random.org véletlenszám kiválasztó rendszerével fogom megoldani.

A nyertesnek a díjat házhoz szállítom, a nyeremény átvételéről fénykép készül, amit a nyertes nevével együtt közzéteszek Facebook oldalamon. Egy személy csak egyszer nyerhet.

“Apróbetűs rész”

Ez is fontos, kérlek olvasd el, ha játszani szeretnél!

A random.org saját bevallása szerint nem tárol el semmilyen adatot, amit megadok a listákban a véletlenszerű kiválasztáshoz, de ha teljesen biztosra szeretnénk menni, akkor ezen is túl tudunk lépni.

A válaszokat a Google Forms rendszerén keresztül fogadom. A válaszadónak meg kell adnia nevét, telefonszámát és email címét.

A Google Forms eredményét egy online Google Sheetbe gyűjtöm. A helyes választ adókat kimásolom egy másik lapra és besorszámozom őket. Ez csak egy szám, semmit nem jelent, sem előny, sem hátrány nem származik belőle, egyszerűen egy sorfolytonos szám, 1-gyel kezdődően.

A random.org oldalon ki tudom választani, hogy hány számot szeretnék és milyen intervallumban lekérni. Itt megadom, hogy egy számot szeretnék (az adott heti nyertest) és hogy hányan vannak aktuálisan a lehetséges nyertesek listáján.

A Get Numbers gombot használva pedig kapok egy véletlenszerűen kiválasztott sorszámot a játékosok listájáról, ő lesz az adott heti nyertes.

Az adatkezelő Balla Imre. Az adott heti játékosok adatait a következő heti játék lezárásáig tartom meg, utána törlöm. Ezen az időszakon belül lehet reklamálni vagy kérdezni, ezen túl nem lesz miből dolgoznom, a kört végleg lezártnak tekintem.

Ha a feltételekben vagy a kiírásban bármilyen változás állna be, arról a Facebook oldalamon azonnal tájékoztatok mindenkit.

Fenntartom a jogot a játék bármikori megszüntetésére, akár indoklás nélkül.

Ez egy magánkezdeményezés, semmilyen kapcsolata nincs a városi pályázatokhoz, a városházi élethez.

A kezdeményezés biztosan nem hiba nélküli, ha nagyon szeretnétek, biztosan bele lehet kötni valahogy. A sorolásnál nem lesz közjegyző, lehet, hogy nem felel meg egyesek felvetéseinek vagy elvárásainak. Ez egy játék, tudományos minőséget ne várjon tőle senki.

Minden megpróbálok a lehető legátláthatóbban végezni, biztosan lehet majd jobban csinálni, jelenleg ez a helyzet, a fenti szabályok és folyamat az érvényes.

A kérdőívekhez tartozó képeket a Pexels-ről töltöttem le.