Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

November

Részt vettem az 1956-os városi megemlékezésen.

A virágzó érdi porta rendelethez van pár ötlet, kiegészítés, hogy könnyebben menjenek a dolgok, mind a beküldők, mind a bírálók számára.

Az orvoskereső most érett be. Többszöri megbeszélés és alakítgatás után elérhető a város weblapján.

Felkeresett egy óvónő, hogy hogyan juthatna szolgálati lakáshoz, mert nagyon messze lakik és a mostani lakhatása Érden nagyon messze van az optimálistól. A városnak nincs sok lakása, mondhatni kihalásos alapon működik. Ráadásul az állaguk is ha nem is romlik folyamatosan, de az biztos, hogy a város nem tud annyit fordítani rájuk, hogy mindegyik tökéletes állapotban várja a következő kérelmezőt. Mindenesetre beszéltem mind a köznevelési bizottság, mind a szociális bizottság elnökével, a Humán Iroda vezetőjével és Szőcs Gábor alpolgármesterrel is, mik a lehetőségek, tudunk-e segíteni.

Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottsági valamint Szociális és Egészségügyi Bizottsági ülés. Ezen felül Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottsági valamint Pénzügyi Bizottsági rendkívüli ülés is volt a hónapban. Nem mindenkinek tetszett, hogy átkerültem a Fenntarthatósági Bizottságból a Pénzügyi Bizottságba, egyből előkerült egy összeesküvés-elmélet, de nekem meg ez az elmélet nem tetszett, meg úgy általában az egész ülés hangulata. Ki merem jelenteni, hogy ebben a bizottságban megy a legnagyobb politikai harc, miközben pont ennek kellene a legjobban szakmai munkát végeznie. De ez sem egyszerű, mert egyszer az a mondás ellenzéki részről, hogy a bizottságoknak szakmai munkát kell végezniük, egyszer meg azt, hogy politikait.

Már hónap közepén elkezdtem átnézni a különféle anyagokat, jegyzeteket, hogy a képviselői beszámolót meg tudjam írni. Kicsit ehhez kapcsolódik, hogy nyilvánosra tettem a Trello táblámat, amit használok és belinkeltem a weblapomon is.

Zoltán utca alsó feléhez kikerült egy tükör, hogy könnyebb legyen kihajtani, köszönhetően a Városüzemeltetési Irodának.

Kíváncsi voltam az ÉrdKöVe weblapján lévő levegő-szennyezettség mérők adataira. Sajnos nem mindegyik mérő megy és éppen dolgoznak rajta, hogy mindenhova bejussanak és megoldják.

Kis beszélgetés az Érdi Újság kínáló dobozokról, mert az Európa sétányon széttörték, megpróbál a médiacentrum valami tartósabbat rendelni, de az persze több pénzbe is kerül.

Megvolt a havi Közgyűlés, fel is dolgoztam az anyagokat és kitettem a weblapomra. A videó még nem került feltöltésre a szokásos Youtube csatornára, ezért ez később kerül majd fel. Ugyanaznap este közmeghallgatás volt.

Bejelentettem két szemeteszsákot a Járókelőn, ami a Bethlen Gábor utcai parkolóba került valami jótét léleknek köszönhetően. Az ÉKFI napokon belül el is vitte.

Meghirdettem Facebookon a Települési Környezetvédelmi Programot, hogy többen töltsék ki. 5000+ elérés, 480 kattintás, remélem a legtöbben ki is töltötték utána a kérdőívet.

Egy kisebb megbeszélést tartottunk a város weblapjával kapcsolatban, illetve az ÉTH készít egy térkép-alapú keresőt, erről ejtettünk pár szót.

Vettem 50 kiló lisztet és elvittem az Emberi Hang Alapítványnak, ők tudják, hol, kinél lenne jó helye így karácsony előtt.

Lementünk Ófaluba a Pro-MSE csapattal, az ÉKFI-vel és a Főépítészi Iroda munkatársával és kitűztük a reptéri emlékmű helyét. Az ÉKFI elkezdte feltölteni a helyszínt, mert nagyon nem volt egyenletes.

Egy lakos a szocgondozó “fizetős” részlegéről kérdezett, egyelőre még nincs meg a berendezés. Azt javasoltam neki, hogy a listára mindenképpen iratkozzon fel, mert biztos vagyok benne, hogy el fogják kapkodni a helyeket.