Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Június

Részt vettem a Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezésen.

Regisztráltam az EU Futurium Platformra.

Valami jókedvű ember Érd Felsőnél kiszedte a megállni tilos táblát. Nem értem, miért jó ez nekik, jeleztem az ÉKFI-nek, vissza is állították.

Átnéztem és véleményeztem egy digitális átállás anyagot. Alapvető gondjaim vannak az ilyen anyagokkal: a kitűzött célok általában elég gumicélok, vagy nagyon magas szintűek és a folyamatos visszaellenőrzés, alakítás, adatfelhasználás nagyon lassú körökben, akár évek múlva történik. Ennek ellenére természetesen végignéztem, kijegyzeteltem, kérdéseimet feltettem, javaslataimat megtettem.

Több helyről is jeleztek gyorshajtókat, akár olyan mellékutcákból is, amikre nem is gondolna az ember. Szintén előkerültek a reggeli és délutáni bölcsőde/óvoda/iskola “járatok”, ahol mindenki ügyes szeretne lenni, egy másodpercet sem várni, ezért parkol, ahol akar és arra megy, amerre akar.

A Sólyom utcából egy kidőlt (vagy majdnem kidőlt) fa miatt kerestek meg, átirányítottam őket a Katasztrófavédelemhez.

Elkezdtem egy közösségi költségvetés kidolgozását. Ingyen. Mert először szerintem legyen meg, mit szeretnénk, hogyan szeretnénk, utána lehet rá pénzt kérni, hogy megvalósítsuk, nem fordítva.

Köznevelési Bizottsági, valamint Szociális Bizottsági ülés. Segítettem frakció társamnak aktiváltatni magát MikroDatban.

Folytattam, illetve befejeztem a “zöld játékot”, amivel esővízgyűjtőt lehetett nyerni. Az utolsó kör előtt a Bundáskenyérben is beszéltem a nyereményjátékról. Az összes sorsolást feltettem Youtube-ra, a csatornámra. Jók voltak a visszajelzések, talán még indítok ilyet.

Az állam “azbeszt-pályázatot” hirdetett, a háznál lévő azbesztet tartalmazó hulladékot olcsón elviszik. Ezt közzétettem Facebook oldalamon, páran kértek is segítséget, például mert nem tudták feltölteni a kért dokumentumokat az űrlapon.

Megírtam az ÉKFI-nek, hogy a Petőfi Sándor utca két részén már nagyok a kátyúk.

Benéztem a Közösségi Gyűlés kezdésére, aztán pedig Érd Körbén fényképeztem. Tovább dolgozom a közösségi költségvetésen.

Voltam a kápolnánál és lerakott szemetet találtam, jeleztem az ÉKFI-nek. Az 1956-os emlékmű tetejére pedig valaki feldobott egy flakont, ezt is jeleztem.

Állítólag a Bem térre is ígért az önkormányzat kupakgyűjtő szívet. Terv valóban volt, és előbb-utóbb lesz, de ez egy cég adakozó kedvén múlik, mert a Főtéren lévő szívet is ajándékba kaptuk.

A repülős emlékmű is lassan halad, megvan a megállapodás, most a területhasználati engedélyre várnak.

Egy volt alpolgármester “jelezte”, hogy a legtöbb érdi intézmény bejáratánál nincs kitéve az érdi zászló és ez az én dolgom lenne. A hangneme érdekes volt, konkrétumokkal nem szolgált, és alapvetően rossz a címzés is, mert biztosan nem az én dolgom lenne.

A Szent László térre kikerült egy Foxpost automata, kitettem Facebookra.