Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Április

Részt vettem a Ragyogj kéken napon a Szikra Egyesülettel.

Természetesen az urnák elé járultam az országos választáson és népszavazáson.

ÉTH-s zsákokat ajánlottam fel azoknak, akik még nem tudták elhozni, miközben a cég kifogyott. Ezek a saját zsákjaim voltak, mert én nagyon keveset használok fel.

Megbeszélés az ófalusi repülős emlékműről.

A Kálvin téren, a régi buszmegállónál és a Centrál borház előtt el vannak tömődve a vízelvezetők, továbbítottam a kérést az ÉKFI felé.

A Csóka közből is megkerestek, hogy azt a MÁV majd helyreállítja-e, vagy valamit tudunk-e kezdeni vele. Ezzel most nem vagyok képben, átirányítottam a kérdést Lengyel Péterhez.

Egy lakosnak a háza helyi védelem alatt áll, viszont a tetőt fel kellene újítani. Ez a védelem miatt sokkal többe kerül, mint amennyit rá tud szánni, ezért beszéltem Szűcs Gáborral, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba.

A Kutyavári Óvodában plakátokat kértek, ha még van. Nekem van még egy maréknyi, azokat elvittem nekik, kreatívkodni szeretnének belőle. Nem klasszikus újrafelhasználás, de egy tárgyat már két célra is használunk, nem egyből kidobjuk.

Részt vettem a Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottsági, a Szociális és Egészségügyi Bizottsági ülésen, majd Aradszki András megbízólevél átadó ünnepségén. A Köznevelési Bizottság ülésén civil hozzászólók is voltak, ami meglepő, nem nagyon szokott más részt venni. Most voltak, részt vettek, hozzá is szóltak.

Digitalizáltam a 4-es választókerület aszfaltozottsági térképét.

A temetőben az egyik sírnak nekiment talán egy kocsi, vagy valami hasonló történhetett vele, mert a sírkő eldőlt. A temető is az ÉKFI-hez tartozik, jeleztem nekik.

Volt Érd Körbe, most nem tekertem végig. Leszakadtam a csapattól és hazafelé vettem az irányt, amikor úgy éreztem, hogy légvonalban a legközelebb vagyok.

A Hunyadi utcában fennforgás van: a lakók szeretnének valamit, a városüzemeltetés megcsinálta, de a lakók nem így szerették volna. A vége az, hogy mindenki megsértődik és a lakók majd maguk megcsinálják, ahogy szeretnék. Ez sem jó megoldás, de az adott témában elfogadható megoldás.

Mindig vicces Facebookon vitázni olyan emberekkel, akik egyik mondatukkal ütik a másikat. Ja, nem.

Közgyűlés után csemetefa osztás volt a Főtéren. Hihetetlen, mennyien jöttek el, nagyon hosszú volt a sor. Hiába változtattuk meg az eredeti szabályt, hogy mennyit vihet, aki a sor végére maradt, az már nem kapott semmit

Elkértem, megkaptam és feldolgoztam a bizottságok jelenléti íveit. Két tanulság jött le nekem. Az egyik, hogy felesleges ezeket nézni vagy számolni. A másik hogy ezek még mindig papír alapúak és még véletlenül sincs egy elektronikus lista.