Képviselői beszámoló – 2022

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 1 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Február

Egyeztettünk a hivatallal a tanulmányi ösztöndíj rendelet esetleges módosításairól. Mi bedobtuk az ötleteket, javaslatokat, a hivatal pedig megmondta, hogy törvényileg, rendeletileg beilleszthető-e, beillesztendő-e.

Összegyűjtöttünk pár illegális autóbontót, vagy csak gyanús autó lerakatot Parkvárosban az egyik lakóval. A listát elküldtem a kabinetnek, hogy mit tudunk erre lépni, van-e hatáskörünk.

Kijegyzeteltem a jégpálya szerződést.

Kaptam egy anyagot: Vodafone okosváros-bemutató. Szép és jó cucc, sajnos egyelőre nem találunk hozzá passzoló pályázatot, pénz pedig nincs rá.

Tetlák Örssel a városban lévő ivóvíz kutakat, csapokat próbáljuk felmérni, mert nyáron valószínűleg megint elég meleg lesz.

A Szent László térre ATM-et kérnek a lakók. Beszéltem Csőzik Lászlóval, talán a Gárdonyi uszoda bejáratához tudunk egyet tenni, rákérdez az OTP-nél.

Egy lakos két gyerekágyat és egy gyerekasztalt ajánlana fel, Tetlák Örssel beszéltem, fényképek és méretekkel együtt megkeresi a családsegítő irodát.

Már nem az első megkeresést kapom, hogy mi a helyzet a Városligettel, vagy más néven a Papi földekkel. Az ezzel kapcsolatos felelősségre vonást nagyon is támogatom és folytatom a pressziót a polgármester úron, hogy ennek eredménye is legyen. Egyszerűen agyrém, ami ott történt és felelős szokás szerint nincs.

Az Érdi Újság terjesztési pontokról készítettem egy blogbejegyzést, amiben kitettem a listát és egy térképet is készítettem hozzá.

A Járókelő Egyesületnek és a Szikra Egyesületnek utaltam egy kis támogatást. A Járókelő munkájában folyamatosan részt veszek, mint önkéntes ügykezelő. Nem csak a szám jár, munkát is teszek bele, hogy pénteken-szombaton én vagyok az ügykezelő és folyamatosan próbálom reklámozni a felületet.

Frissítettem a Gárdonyi és a Riminyáki-Gellért kereszteződések aktáját a weblapomon.

Egy még nem lakos keresett meg egy érdekes ügyben: a Hírnök utca további sorsa érdekelte, konkrétan a kisajátított telkek majdani felhasználása. Ugyanis itt venne házat az egyik sarkon és érdekelné, hogy lesz-e ott valami beépítés vagy parkosítás, vagy mi az általános terv. A NIF-fel kötött szerződés szerint füvesíteni kellene a területet, aztán átadni a városnak kezelésbe, de nem sietik el a rendezést.

Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottsági ülés.Szociális és Egészségügyi Bizottsági ülés, Fenntarthatósági Bizottság ülés, és két Közgyűlés is volt, mindkettőről blogbejegyzés, videó időbélyegzés.

Egy lakos arra volt kíváncsi, hogy az építményadó-kedvezmény rá vonatkozik-e. Nem tudtam hirtelen válaszolni, de aztán kikerestem a rendeletet és ketten kibogarásztuk, hogy sajnos rá nem vonatkozik.

Lengyel Péter egy érdekes feladattal keresett meg: PDF állomány levédése. Megbeszéltük, végül nem tudtam olyat ajánlani, ami neki megfelelt.

Két szomszéd keresett meg, hogy kerítés-vitájuk van a mögöttük lévő üzlettel. A kerítés csak ilyen nagy hálós és az udvaron tárolt anyagok csomagolása és a szemét átjön az ő kertjükbe. Elkezdtem szervezni egy találkozót a szomszédok és az üzlet között, de közben az üzlet magától elkezdett egy új kerítést építeni. A probléma köztetszéssel megoldódott.