Ne játssz a környezettel, játssz a vízgyűjtőért – 2023

eső, csapadék

10 kérdés a környezetről, 10 vízgyűjtőért, 10 héten át.

Úgy gondoltam, hogy a tavalyi nyereményjátékot megismétlem. Kicsit alakítottam rajta, beépítettem pár tapasztalatot, kicsit átalakítottam a kérdéseket-válaszokat is, és nem hat, hanem tíz lehetőség lesz a nyerésre.

A játék

A lényeg nem változott: hetente megjelenik egy kérdés, amire helyesen kell válaszolni. A kérdéshez mindig kapcsolódik egy kis segítség is, amit átolvasva vagy megnézve többet megtudhatsz a témáról és segít a helyes válasz megadásában.

A nyeremény hetente egy 200 literes esővíztároló, tetővel, leeresztő csappal.

Első hét: szelektív hulladékgyűjtés, beküldési határidő: 2023. augusztus 3. éjfél, és a sorsolás (sajnos rossz a videó)

Második hét: zöldfelületek, beküldési határidő: 2023. augusztus 10. éjfél, és a sorsolás

Harmadik hét: mosogatógép, beküldési határidő: 2023. augusztus 17. éjfél, és a sorsolás

Negyedik hét: méhecskék, beküldési határidő: 2023. augusztus 24. éjfél, és a sorsolás

Ötödik hét: szennyvíz, beküldési határidő: 2023. augusztus 31., éjfél, és a sorsolás

Hatodik hét: kerékpár, beküldési határidő: 2023. szeptember 7. éjfél, és a sorsolás

Hetedik hét: fa, beküldési határidő: 2023. szeptember 14. éjfél, és a sorsolás

Nyolcadik hét: biodiverzitás, beküldési határidő: 2023. szeptember 21. éjfél, és a sorsolás

Kilencedik hét: infrastruktúra, beküldési határidő: 2023. szeptember 29, 10:00, és a sorsolás

Tizedik hét: szivacsváros, beküldési határidő: 2023. október 5. éjfél, és a sorsolás

Játékszabályok

A játék tíz héten át fut, induló időpontja 2023. július 28. Egy kör egy héten át tart, péntektől kezdve a következő hét péntekig. Az aktuális kérdést pénteken 10:00-kor teszem közzé Facebookon, illetve itt ezen az oldalon. A válaszokat következő csütörtök éjfélig várom. A helyes választ adók közül minden pénteken 20:00-kor nyilvánosan sorsolok. Akadályoztatás esetén ezt közzéteszem és az eredeti dátumhoz képest lehetséges legközelebbi időpontra helyezem át a sorsolást.

A lehetőség csak érdiek részére van nyitva, kétely esetén megkérem a nyertest, hogy igazolja, hogy Érden él. Aki többször küldi be a megfejtést, az is csak egyszer szerepel a sorsoláson, az utolsó válaszát figyelembe véve. Így javíthatsz, ha menet közben rájöttél, hogy rossz megoldást adtál le, de kevesebb lehetőséget ad a csalásra.

A helyes választ adók közül sorsolással döntöm el a nyertest. A sorsolás élő videóban történik majd, ahol a jelentkezők listájából választok véletlenszerűen egyet, és ennek a folyamatát végig tudjátok követni. Az élő videót a Facebook oldalamon követhetitek vagy nézhetitek meg egy későbbi időpontban. A sorsolást a random.org véletlenszám kiválasztó rendszerével fogom megoldani.

A nyertesnek a díjat házhoz szállítom, a nyeremény átvételéről fénykép készül, amit a nyertes nevével együtt közzéteszek Facebook oldalamon. Egy személy csak egyszer nyerhet, adjunk esélyt másoknak is.

“Apróbetűs rész”

Ez is fontos, kérlek olvasd el, ha játszani szeretnél!

A válaszokat a Google Űrlapok rendszerén keresztül fogadom. A válaszadónak meg kell adnia nevét, telefonszámát és email címét, ezek nélkül nem fogadom el a választ.

A Google Űrlapok eredményét Google Táblázatokban gyűjtöm. A helyes választ adókat kimásolom egy másik lapra és besorszámozom őket. Ez csak egy szám, semmit nem jelent, sem előny, sem hátrány nem származik belőle, egyszerűen egy sorfolytonos szám, 1-gyel kezdődően.

A random.org saját bevallása szerint nem tárol el semmilyen adatot, amit megadok a listákban a véletlenszerű kiválasztáshoz, de ha teljesen biztosra szeretnénk menni, akkor ezen is túl tudunk lépni.

A random.org oldalon ki tudom választani, hogy hány számot szeretnék és milyen intervallumban lekérni. Itt megadom, hogy két számot szeretnék (az adott heti nyertest és egy pótnyertest) és hogy hányan vannak aktuálisan a lehetséges nyertesek listáján.

A Get Numbers gombot használva pedig kapok két véletlenszerűen kiválasztott sorszámot a játékosok listájáról, az első lesz az adott heti nyertes, a második lesz a pótnyertes.

Amennyiben a nyertessel nem tudom felvenni a kapcsolatot, utólag nem egyezik bele a játékszabályba, vagy egyéb akadályoztatás esetén a pótnyertes lép elő nyertesnek.

Az adatkezelő Balla Imre. A játékosok adatait a játék teljes lezárásáig megtartom, utána törlöm. Ezen az időszakon belül lehet reklamálni vagy kérdezni, ezen túl nem lesz miből dolgoznom, a játékot végleg lezártnak tekintem.

A gyűjtött adatokat semmi másra nem használom fel, a játék vége után ténylegesen törlöm, elvesznek számomra. Ha menet közben is szeretnéd, hogy az adatodat töröljem, akkor vedd fel velem a kapcsolatot.

Ha a feltételekben vagy a kiírásban bármilyen változás állna be, arról a Facebook oldalamon azonnal tájékoztatok mindenkit.

Fenntartom a jogot a játék bármikori megszüntetésére, a játékszabályok megváltoztatására, akár indoklás nélküll is.

Ez egy magánkezdeményezés, semmilyen kapcsolata nincs a városi pályázatokkal, a városházi élettel.

A kezdeményezés biztosan nem hiba nélküli, ha nagyon szeretnétek, biztosan bele lehet kötni valahogy. A sorolásnál nem lesz közjegyző, lehet, hogy nem felel meg egyesek felvetéseinek vagy elvárásainak. Ez egy játék, tudományos minőséget ne várjon tőle senki.

Minden megpróbálok a lehető legátláthatóbban végezni, biztosan lehet majd jobban csinálni, jelenleg ez a helyzet, a fenti szabályok és folyamat az érvényes.

A kérdőívekhez tartozó képeket a Pexels-ről töltöttem le.