BoldoguljÉrden vs Bács István

harc, küzdelem
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 7 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

A BoldoguljÉrden blog (BÉB) már nem egy cikket írt, ami nekem nem tetszett. De ezt tegyük félre, mindenki arról és úgy ír, ahogy neki tetszik, aztán majd az olvasók eldöntik, hogy elolvassák-e, tetszik-e nekik.

A BÉB kitett két bejegyzést, aminek tartalma röviden, hogy Bács István (BI) és felesége 2-2 millió forint kamatmentes kölcsönt kapott az önkormányzattól 15 évre. Erre BI beperelte a blogot (vagy egy íróját, ez nem derül ki), mert szerinte rágalmazták. A BÉB ebből is gyártott egy bejegyzést.

Ezt olvasom most és nem értem. Mármint értem, amit olvasok, felfogom, csak nem értem a mögötte levő gondolkodásmódot egyik oldalról sem.

A BÉB idézett pár választ előző cikkeiben, amiket a kérdéseire kapott, és mintha el szeretnék titkolni a dolgot. Vagy nem tudnak semmit, vagy szavakon lovagolnak. Az ténynek néz ki, legalábbis a város kimutatásai szerint, hogy kaptak ilyen kölcsönt.
BÉB – BI 1:0

BI a beadványában nem is tagadja a kölcsönt (amit egy lassan 15 éves városi rendelet tett lehetővé), hanem a megjelenítés módját, a körítést, a gyanúsítgatást, célogatást nem nézi jó szemmel.

Kicsit félrevisz a következő pár mondatom, de nem hagyhatom ki. Látjátok kedves érdi ellenzék? Ha valaki szabályt vagy törvényt sért, akkor fel lehet jelenteni! Nem kivonulni, nem sírni-ríni, hanem intézkedni! Látjátok kedves érdi kormánypártiak? Ha valaki borsot próbál törni az orrotok alá, akkor ha igaz, viselni kell, ha nem igaz, fel lehet jelenteni! Nem ellenblogokat indítani meg karaktergyilkossággal próbálkozni!

Szerintem BI azt tette, amit ilyenkor tenni lehet és kell, tiszta sor.
BÉB – BI 1:1

A beadványban BI tényleg belelát dolgokat a BÉB bejegyzéseibe, amik szerintem sincsenek ott. Kicsit zavaros az okfejtés, de ki látott már teljesen egyértelmű, első olvasatra érhető ügyvédi iratot?
BÉB – BI 2:1

A három cikkben a BÉB sokat kérdez. Mondhatnánk, hogy nem is mondott BI-ról, és erről az egész helyzetről szinte semmit, mert mindig csak kérdezett. De tudjuk, hogyan működnek az emberek, milyen szinten van a szövegértés, egy FB megosztásnál hányan kattintanak és hányan csak a kép vagy a cím alapján már írják is hozzászólásukat. Ilyen szempontból a kérdés számomra majdnem ugyanazon a polcon van, mint a kijelentés. Ilyen nézőpontból érthető BI felháborodása.
BÉB-BI 2:2

Egyelőre félidő, itt állunk, döntetlen.

Egy rakás kérdésem van mindkét irányba… BI miért nem fizette már vissza a kölcsönt? BÉB miért nem járt utána, hogy hányan kaptak esetleg még ilyen kölcsönt? A megkeresésekre miért nem mondtak igazat a hivatal munkatársai? BÉB miért nem csak tisztán a tényeket adja elő? Nagyjából mindkét félnek igaza van, mert nem is ugyanarról beszélnek!

A második félidő a bíróság előtt fog zajlani, és majd kiderül, hogy annak mi lesz a kimenetele.