Az én beszámolóm

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 7 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Olvasom az Érdi Újságban a képviselők éves beszámolóját. Néhol vicces, néhol komoly, néhol érthetetlen, de mindenképpen érdekes olvasmány. Vannak, akinek fogalmuk sincs, mit kellene írniuk; vannak, akik vér komolyan veszik; vannak, akik tulajdonképpen ugyanazt mondják, mint egész évben bármikor, ha megkérdezzük őket.

Elgondolkoztam: az én évem hogyan nézett ki? Mit tudnék mondani, felmutatni, hogy “ezt csináltam”, “ezzel haladtam”, “ezzel foglalkoztam”, és másokat is érdekelhet.

Érdekfeszítő
Mondhatom, hogy a híroldalam teljesen megújult, mert nagyon sok változás volt. A kinézetet teljesen lecseréltem, kicsit modernebb, kicsit színesebb lett, és most már mobilon is rendesen nézhető.

A hírleveleket megszüntettem, mert nem volt túl nagy érdeklődés utána. Viszont elindult a Facebook oldal is, ahol minden megosztásra kerül, ami megjelenik az oldalon.

Az oldal látogatottságát sikerült feltornázni 2000 havi látogató fölé, a Facebook oldalnak jelenleg 150 körüli kedvelője van, az elérése nagyon függ az adott bejegyzéstől, 10-250 között mozog.

Érdlakó
Részt vettem az Érdlakó havi találkozóin és megbeszélésein. Ajánlottam és írtam cikkeket az oldalra, részt vettem Facebook oldal szerkesztésében. Tevékenyen részt vettem megmozdulásokon, ötleteléseken, és magamra vállaltam az íródeák szerepét a találkozók alkalmával. Ott voltam az első Érdlakó Pikniken, és segítettem a csoportot a következő szintre emelni ismertség tekintetében.

ÉrdiPaletta
Kicsit megcsappant a lelkesedésem a palettával kapcsolatban. Pontosabban nem az oldallal kapcsolatban, hanem amit kaptam vagy éppen nem kaptam ezzel kapcsolatban.

Gyakorlatilag egy hasonló érdi szervezettel sem sikerült kapcsolatot teremtenem, és az önkormányzat sem nagyon harap rá, hogy kicsit mellém álljon. Legalábbis ez volt 2016-ban, majd meglátjuk, mit hoz 2017. Az érdi szervezeteknél némelyiknél még konkrétan le is hazugoztak, mert szerintük az nem lehet, hogy én valóban úgy csinálom a dolgokat, ahogy csinálom.

A nagy változás talán, hogy már nem csak Érdről, hanem Érd és környékéről gyűjtöm a jelentkezőket. Ennek reklámozására még nem fordítottam nagy energiát, de ezzel együtt is túl vagyok már az első fecskéken.

Az volt a célom, hogy legalább ezer jelentkező legyen Érdről, most a környező településeket is figyelembe véve van 723 adatlapom. Tehát a tervet is kitoltam: 1500 adatlapot szeretnék elérni idén év végére. Nem semmi munka lesz, de ha belevágok, fog ez menni.

Az oldal látogatottsága a havi 5000 főt ostromolja, vagyis aktívan használják az emberek, és keresnek, vagy csak adatlapokat néznek meg. Az oldalhoz elindult a Facebook csoport is, ami egyelőre takaréklángon ég.

2016-ban több ajánlót is kiküldtem emailben a feliratkozóknak, megtartottuk az első előadást a jelentkezőknek, együttműködök az RVK-val, voltam a Nyitnikéken, szórólapoztam, és voltam az ÉTH-nél látogatóban.

Facebook csoportok
Sajnos még mindig tagja vagyok pár Facebook csoportnak. Azért sajnos, mert a legtöbb esetben csak időpocsékolás az egész. Az olvasás és a hozzászólás is felesleges, mert normális témák nagyon ritkán merülnek fel, és ha mégis, akkor az első tíz hozzászólásban már biztosan lesz valami huhogó, vagy aki teljesen más irányba viszi a témát. Persze ezek a csoportok nem is alkalmasak normális vitára.

Némelyik csoportban közutálatnak örvendek, de ne higgyétek, hogy ez csak úgy jön! Ezért is keményen meg kellett dolgoznom…

Blogolás
Természetesen a blogot is tovább folytattam. Bár jobbára áttértem a podcastelésre, vagyis hallgatni lehet, de néha azért egy-egy bejegyzést is megejtek. A blog jelen van Facebookon is, mondhatni az a húzója, mert az oldalnak nagyjából tizedannyi olvasottsága van, mint ahányan az FB megosztásokat látják. De ez is még havi ezer ember körül van, ami azt jelenti, hogy a főleg podcastra váltás nem ártott neki.

Egyéb
Elindult az LMP szervezésében egy Lehetmás Klub nevezetű összejövetel, amin egy helyi klubot szerettek volna összehozni, egy lépés távolságra a politikától. Az első páron részt vettem, mert érdekelt, miről szól az egész. De olyan irányba mennek, ami nekem nem fekszik, és az egy lépést abszolút nem tartják, ezért lemondtam róluk. Vagy félreértettem valamit, hogy mi lett volna a lényege, mert túl optimista voltam, vagy félrevezettek, nem tudom.

Megkerestek a BoldoguljÉrden szerkesztőségéből is, felajánlva illetve kérve az együttműködést. Sajnos ők sem teljesen azt a vonalat képviselik, amivel én egyetértenék, ezért ez is meghiúsult.

Elmentem a Fidesz népszavazás előtti kampányrendezvényére.

Részt vettem különféle városi megemlékezéseken, ünnepeken, rendezvényeken, vásárokon, sporteseményeken. Némelyiken mint néző, némelyiken mint résztvevő, némelyiken mint fényképész/videós/tudósíító.

Végszó
Nem biztos, hogy az én beszámolóm jobbra sikerült, mint az elején említett képviselői beszámolók. Viszont van egy nagy különbség a kettő között: amit én csináltam és hogy most leírtam, azt magamtól tettem. Nem fizetett érte senki, hogy akármit is megtegyek, én éreztem úgy, hogy ezzel járulhatok hozzá Érd közösségéhez.