A fenébe, hogy az utóbbi időben mindig a közlekedés a téma…

jelzőtábla
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 10 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Leaszfaltozták a Kossuth Lajos utcát a Vörösmarty utca és a Sándor utca között, aztán meg a Töhötöm utcát is, aminek a végét kicsit kiegyenesítették a Riminyáki útig. Nagyon szép lett, és az ötös körforgalomnál ki is raktak egy táblát, hogy arrafelé elérhető a Diósdi út, és nem kell sem a központ felé elmenni, sem a Riminyáki felé kerülni.

Mármint, ha normális úton akar az ember odamenni, és nem a jól ismert érdi mellékutakon közlekedni.

Aztán pár nap alatt ezt is használhatatlanná tették.

Nem, nem törték fel, nem raktak rá semmit, egyszerűen csak sikerült olyan zseniálisan kitáblázni, hogy az eredeti cél el is veszett. Ahogy az előbb írtam, eredetileg a Diósdi utat lehetett volna egyszerűbben elérni. Viszont ha az ötös körforgalom felől megyünk, akkor hiába látjuk a táblát, hogy „Diósdi út”, és örülünk neki, mert csak felé visz, nem oda.

Robogunk lefele a Kossuthon, aztán a Töhötömön, és már látjuk is a Diósdi utat, hogy mindjárt ott leszünk a Spar körforgalomtól öt méterre, amikor azt is észrevesszük, hogy az utolsó részen ott egy behajtani tilos tábla. Szóval be balra a György útra, és a Ferenc úton ki a Riminyákira. Ez utóbbi két út pedig kitehetné a „100%-ban érdi mellékút” táblát, és szerintem mindenki érti, mire célzok.

Vagyis van egy nagyon jó út, amit arra kellene használni, hogy elérjük a Diósdi utat, de nem érjük el, mert az utolsó szakasz a Diósdi út felől egyirányú.

Egy dologban bízok még: nincsenek kész, és a Töhötöm utca „maradékát” is megcsinálják, a hangszerbolt előtt, és ott ki is lehet majd hajtani. A hangszerbolti rész is a kereszteződésen túl van, ezért ha mégis ez lenne az ötlet, akkor minimum a táblát át kell tenni. Ráadásul azon a területen most gépek és anyagok vannak, és el is van kerítve. Szóval nem tudom, mit akarnak ebből a helyzetből kihozni.

Mindenesetre még bizakodó vagyok, kértem infót a közútkezelőtől, hogy ők mit tudnak erről a részről.