Meddig lesz még Érdi piac?

piac
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 11 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

A piacról nem egyszer írtam már, hogy hagyják azt is tönkremenni. Vagy csak a tétlenség miatt, vagy tevékenyen. Most egy olvasóm küldte el felháborodott levelét, és sajnos mást nem tudok mondani, csak annyit, hogy egyetértek.

Tehát most V.B. levele következik, változtatások nélkül:

Ma ellátogattunk az érdi piacra. Többen megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy az eddigi ingyenes parkoló mindenütt fizetős lett. Ha csak 10 kg krumplit akarok venni, nem éri meg kifizetni a parkolást.

Nem szólva az igazi piacjáró szomszédomról, aki a szombat délelőttjét valódi piacozással szokta tölteni: beszélget, alkudozik, mindenhol körbenéz. De ha csak egy ruhadarabot vennék a családnak, nagyon sokba kerül a parkolás, hiszen körbejárom az egész piacot.

Vagy éppen ez a cél? Járjunk még többet a bevásárlóközpontokba, ahol nem csak ingyenes a parkolás, de a bevásárlókocsit az autóig tudom tolni, nem kell kézben cipelnem az árut egy métert sem…

És ma szép napos idő volt. A piac bekötőútján túl sem lehetett normálisan parkolni, még az is lehet, hogy ott végleg megtiltják a parkolást. Isten veled, érdi piac!

Nagyon sajnálom, hogy ez az igazi érdi színfolt most fakulni fog, de a kis keresetűeknek ez nagyon fog fájni.

Sok nyugdíjas lejárt ide tojásért, baromfiért, füstölt húsáruért, és sokszor itt vették meg a gyerekeknek a ruhákat, sőt magam is rendszeresen vásároltam pólót, papucsot, nadrágot, fehérneműt, cipőt azoktól a hagyományos árusoktól, akik mögött sokszor egy varroda, egy cipőbolt vagy magánimport állt.

Még a kínai árusok is kedvesek voltak, szinte ismertük őket.

Most tényleg marad a Tesco és az Auchan, a pesti használt-ruha bolt vagy a Deichman.