Előbb találkozunk bizonyítottan a Földön kívüli élettel, mint hogy egyesek válaszolni méltóztatnak

email
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 6 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Ti már írtatok képviselőtöknek vagy a polgármesternek? Milyenek a tapasztalataitok?

Azért kérdezem az írást, mert az nem egy hirtelen vagy nem annyira hirtelen élő kérdés, fel tudnak készülni, utána tudnak nézni, szerintem mindenképpen teljesebb választ tudnak ilyenkor adni.

Szóval én eddig ötször írtam a polginak. Kétszer az alpolgármesterek válaszoltak, ami teljesen rendben volt. Utánanéztek, továbbkérdeztek, még megoldást is javasoltak.

Egyszer a sajtósa “válaszolt” és aki ismeri kicsit is a polgi nyilatkozatait, hozzáállását a kritikához, beszédeit, az egyből sejti, hogy bár a sajtós válasza rövid volt, mégis sikerült a kellő mennyiségű ellenszenvet, cinizmust és felsőbbrendűséget beletenni.

Kétszer egy mukk sem jött vissza.

A képviselőkkel azt gondolná az ember hogy jobban jár. Ki kell ábrándítsak mindenkit.

A jelenlegi érdi képviselőtestületből szerintem legfeljebb két-három embernek nem írtam még. Mindegy, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki, szinte mindegyik válaszban volt egy jó adag pártpolitika.

Ha elhagyjuk a pártpreferenciát, akkor általában elmondhatom, hogy minden második válaszolt érdemben. Az olyan emailt nem tekintem válasznak, amiben csak annyi van, hogy milyen linken tudok utánanézni, vagy hogy nézzem meg a város weblapján (konkrét link nélkül), vagy hogy elmondta az előző Párbeszédben/Híradóban/megírta az Érdi Újság.

Ezeket a válaszokat leszámítva összesen négy képviselő válaszolt, ezeknek viszont tényleg volt értelme. Ők is körüljárták a témát, megkeresték ki tud nekik segíteni ebben, mi történt eddig az adott témában és mi van tervben.

Gyorsan utánanéztem, ez az jelenti, hogy 32 emailből/elolvasott üzenetből 22 kapott valamilyen választ és abból 14 volt értékelhető.

A 14 megkeresett tisztségviselőből 10 válaszolt valahogyan, és ahogy fent is írtam, ebből négynek volt értelmes válasza.

Ez elég béna. De egy szavam sem lehet egyébként. Biztosan nem érnek rá, mert gőzerővel képviselnek minket, lakosokat. Azokat a lakosokat, akiket nem hallgatnak meg, vagy ha mégis, akkor nem adnak a szavukra.

(Hogy a vége cinikus lett? Egész Érd egy nagyszerű mestertől tanulhatta ezt a fajta hozzáállást…)