Járda Érd felsőnél a buszmegálló és a lépcső között

Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 7 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Úgy kezdődött az egész, hogy egy ismerősömet megbüntették, mert a VMG felől jött, megfordult, és odaparkolt. Ő azt mondta, hogy nem is látta, hogy ott járda van. Most attól tekintsünk el, hogy ha van járda, ha nincs, nem szabad ott parkolni, de később mikor másoknak meséltem, ők is elcsodálkoztak: ott járda van?

Bizony, ott járda van. Igaz, hogy alig látszik (főleg esőben), mert egyik oldalról a földet hordja rá az eső, másik oldalról az út szélén annak idején elhelyezett kis zúzott követ csapták fel a kocsik. Van ott járda, csak észrevehetetlen. Használni azért még lehet, nem olyan zűrös a helyzet, már ha tudod, hogy ott van.

A járdán kisebb-nagyobb megsüllyedések vannak, már nem is teljesen vízszintes, itt-ott pár szegélykő hiányzik, de azért használható állapotban van. Azért, hogy Magdi legközelebb észrevegye, hogy ott járda van, és hogy azok is lássák, akik eddig még gyalogosan sem vették észre, elhatároztam, hogy lepucolom.

Van vagy 200 méter az említett szakasz, ezért segítőket kerestem, akik szintén nem sajnáltak feláldozni egy-másfél órát az életükből erre a célra. Végül hárman toltuk végig, hol lapátolva, hol söprögetve, de szerintem megérte.

Volt egy makacs terület is, amit egyszerűen lapáttal nem tudtunk felkaparni, annyira besüllyedt és megtelt. Azt sajnos ott kellett hagynunk, ahhoz már komolyabb eszköz kellett volna.

Nincsenek illúzióim, a következő eső megint felvisz némi réteget majd, és a következő ballagásig kell csak várni, hogy tele legyen parkoló autókkal, de tőlünk most per pillanat ennyi tellett. 

Előtte-utána videó: