Kína hivatalos úton kéri vissza az Érdre került pandákat

panda
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 10 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

A panda veszélyeztetett állat, amit a Kínai Népköztársaság nagyon szigorúan vesz. A világ állatkertjeiben tartott pandákat nem adták véglegesen oda, hanem csak kölcsönözhetik az országok.

Kína minden egyes pandát számon tart, és nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az állomány ne csökkenhessen tovább, és ha lehet, inkább növekedjen.

Ezért is érte őket teljesen váratlanul és meglepetésszerűen, hogy egy kisebb, nagyjából 60 négyzetkilométeres területről kezdett eltünedezni a pandapopuláció. Amikor jobban megvizsgálták, akkor kiderült, hogy több nagyon mély árok található a területen. Az árkok természetes eredetűnek tűntek és mintha belülről, a föld alól keletkeztek volna.

Az árkokba tapasztalt barlangászokat engedtek le, akik több napra eltűntek. Később Érdről telefonáltak haza, hogy kijöttek a másik oldalon.

Kína azóta a barlangászokat visszautaztatta, és hivatalos úton felkereste a magyar külügyminisztériumot, hogy az Érdre szökött pandákat visszakapja.

A külügyminisztérium először tréfának hitte a dolgot, és nem értette a Kínai kormány megkeresését. Később észrevételezték az érdi utakat, és egy mindent tudó mosollyal tértek vissza a hivatalba. Azonnal megírták a választ, hogy befogják a pandákat, és visszajuttatják Kínába.

Az érdi utak helyrehozásáról később születik döntés, az addig még előkerülő pandákat a lehető leggyorsabban visszajuttatják a Kínai Népköztársaságba.

(Figyelem! Mielőtt elkezdene bárki is kijavítgatni, vagy a neten szokásos epés megjegyzéseket tenni, vegyük úgy, hogy elment az eszem. Mert ép ésszel már nem lehet se kibírni, se megmagyarázni az utak állapotát.)