Út karbantartás

út

Az elmúlt idők nagy esői szétvágták az utunkat. Konkrétan egy jó nagy vájat volt hosszában, ami elég balesetveszélyes volt minden arra közlekedőnek, tekintet nélkül a közlekedési eszközére.

Három bejelentést tettem nekik a neten, kisebb időközökkel (augusztus 1, 7 és 11). A harmadikat már valószínűleg későn olvasták, mert 12-én reggel megjelentek egy tolólapátossal, egy gereblyéssel és egy úthengerrel.

Ez pedig a ma írt újabb levelem nekik:

“Üdv,

köszönöm szépen, hogy a háromszor bejelentett utat rendbe rakták.

De azért lenne egy kérdésem maguk felé: ez a munka mennyiben jobb, vagy professzionálisabb annál, amit én csináltam, amikor talicskával visszahordtam a lemosott fedőréteget, és letapostam azt?

Mert most ugyanezt csinálták, csak gépekkel. Idejöttek, egy tolólapátossal kicsit megkapargatták a tetejét; egy gereblyével belekaparták a vájatba; majd a kotróval végigmentek rajta párszor.

Ugyan volt egy úthenger is a sarkon egy ideig, de az vagy nem ment rajta végig, vagy csak az út közepén a miheztartás végett.

Szerintem a következő esőnél ismét írok, mert 100%-ra veszem, hogy ismét lemos mindent az útról, és ugyanolyan ramatyul fog kinézni.

Ez az egész amolyan Mátyás királyosra sikerült: meg is csinálták az utat, meg nem is.

Maradok továbbra is
Balla Imre”

Telhetetlen vagyok?