Út karbantartás

út
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 10 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Az elmúlt idők nagy esői szétvágták az utunkat. Konkrétan egy jó nagy vájat volt hosszában, ami elég balesetveszélyes volt minden arra közlekedőnek, tekintet nélkül a közlekedési eszközére.

Három bejelentést tettem nekik a neten, kisebb időközökkel (augusztus 1, 7 és 11). A harmadikat már valószínűleg későn olvasták, mert 12-én reggel megjelentek egy tolólapátossal, egy gereblyéssel és egy úthengerrel.

Ez pedig a ma írt újabb levelem nekik:

„Üdv,

köszönöm szépen, hogy a háromszor bejelentett utat rendbe rakták.

De azért lenne egy kérdésem maguk felé: ez a munka mennyiben jobb, vagy professzionálisabb annál, amit én csináltam, amikor talicskával visszahordtam a lemosott fedőréteget, és letapostam azt?

Mert most ugyanezt csinálták, csak gépekkel. Idejöttek, egy tolólapátossal kicsit megkapargatták a tetejét; egy gereblyével belekaparták a vájatba; majd a kotróval végigmentek rajta párszor.

Ugyan volt egy úthenger is a sarkon egy ideig, de az vagy nem ment rajta végig, vagy csak az út közepén a miheztartás végett.

Szerintem a következő esőnél ismét írok, mert 100%-ra veszem, hogy ismét lemos mindent az útról, és ugyanolyan ramatyul fog kinézni.

Ez az egész amolyan Mátyás királyosra sikerült: meg is csinálták az utat, meg nem is.

Maradok továbbra is
Balla Imre”

Telhetetlen vagyok?