Szennyvíz szállítás

csatorna
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 11 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Kaptunk egy érdekes szórólapot, amin szennyvíz szippantási szolgáltatást reklámoznak, egy 1.000 forintos kuponnal együtt.

A szórólap szerint „országos engedéllyel” rendelkeznek, amit én nem is vonok kétségbe, csak éppen Érden ezt nem fogadják el.

Érden a Szippant-hat konzorcium öt tagja végezheti ezt a tevékenységet. Persze mással is el lehet végeztetni, csak ha ne adj isten ellenőrzik, akkor szép városunkban a mások által kiállított számlát nem fogadják el.

Eddig a dolgok negatív oldala: városunk megint valami furát alkotott ebből a szempontból.

Lássuk a másik oldalt: ezek a cégek kötött árakkal kell dolgozzanak, ami jelenleg 2.300 Ft/köbméter.

Ehhez képest a szórólapon szereplő árak (a kupon figyelembe vételével): 2.600, 2.400 illetve 2.300 forint. Vagyis ha a legnagyobb méretet vesszük (16 köbméter), akkor is csak a kuponnal együtt tudjuk elérni ugyanazt az árat, mint amit a hivatalos szolgáltatók adnak.

Egyéb apróság, hogy a szórólapon a két telefonszámon kívül semmilyen azonosító nincs, se egy email cím, weblap cím, vagy akár csak egy cégnév. Nem mintha nem lehetne interneten viszonylag könnyen kideríteni, hogy kikről van szó egyébként, de akkor is ráférhetett volna.

Tehát én nem fogok velük dolgoztatni, már csak azért sem, mert drágábbak, mint a hivatalos szállítók. A plusz 1000-1500 forintot inkább a családra költöm.

A konzorcium tagjai, a szolgáltatás díja és a városi rendelet megtalálható a város weblapján.