Megint pár szó az Érdi Újságról

újság
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 12 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Most olvasom az Érdi Újság friss számát. A költségvetési cikkben van egy rész, ahol a médiáról van szó, konkrétabban az Érdi Újságról és az Érdi Televízióról.

Az újsággal kapcsolatban az a meglátás, hogy szükség van rá, amivel teljesen egyetértek, bár a terjesztését tényleg el lehetne tolni az internet irányába. Aki kéri, megkapja papíron, de akinek jó emailben is, vagy szerkesztett formában a neten, annak nem kell sem legyártani, sem kivinni a lapot.

Megemlítik még, hogy az újság előállításának költségét a felére szeretnék csökkenteni, mert ez eddig úgy ment, hogy a kiadó kapott pénzt az újságért az önkormányzattól, és beszedte a hirdetési pénzeket. Vagyis az érdiek csak fizettek, de a bevételből nem kaptak.

Pedig a lap tele van hirdetésekkel, és ha megnézzük a médiaajánlatukat, akkor listaáron minimum 2 millió forintnyi fizetett hirdetés van a lapon. Ez havi szinten 8 millió forint (nettó), de sajnos sem a pontos számokat, sem a kiadási oldalt nem tudom mellé tenni. De ha már a költségvetésnél is megemlítik, akkor ez az összeg biztosan nem aprópénz az újság költségvetésében.