Trollok kizárva

álarc
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 3 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

„Azért hoztam létre a csoportot, hogy az itt élők jobban megismerhessék közvetlen környezetükben lakókat és értesülhessenek a környezetüket érintő kérdésekről. A terület három választókerületet is érint, ezért valószínűleg igen sokrétűek lesznek az észrevételek. Kérdezni, tájékozódni, jól érezni magunkat… 😉 Trollkodás kizárva!”

Így hirdeti magát két Facebook csoport is, szinte szó szerinti másolatban. A két csoportban összesen kb 250 tag van de élet ehhez képest nem nagyon, mindkettőben ugyanazok a bejegyzések jelennek meg, nagyjából kétnaponta egy.

A csoportok előmoderálásosak, tehát az adminisztrátoroknak engedélyezni kell, hogy közzétehess valamit. Mindkét csoportot ugyanaz adminisztrálja, nevezzük B. I.-nek a visszaeső elkövetőt.

Úgy néz ki, hogy a csoportok politikai haszonszerzés miatt jöttek létre és működnek. A csoportban lévő bejegyzések elsöprő többsége politikai és úgy látszik, az adminnak nem érdeke, hogy a tagok valóban tájékozottak legyenek, vagy hogy egyáltalán bármi másról is tudjanak, mint amit ő maga tesz ki.

Engem mindkét csoportból kizártak két hete.

Ezeket próbáltam megosztani a csoportokban:

Egyik sem jelent meg, az indokokat csak az admin tudja. Az utolsó megosztási próbálkozás után egy nappal vettem észre, hogy kizártak a csoportból. Kértem az újrafelvételemet (ráadásul az egyik csoportnak „lakója” is vagyok), de nem számítok rá, hogy visszavesznek.

Mindent megtestesít, amit nem szeretünk a NER-ben, mindent megtestesít, ami miatt megvetjük a politikusokat, mindent megtestesít, amit nem értünk vagy fogunk fel, miért viselkedik valaki így.

Sírjak, hogy mennyire sajnálom azokat az embereket, akik csak az ő elmondásából értesülnek dolgokról? Nem fogok, bár kicsit azért sajnálom őket. Vergődjek, hogy nem tartja be a saját maga által hozott szabályokat? Felesleges. Hozzak fel kismillió példát, amikor számonkért másoktól olyat, amit ő maga is vigyorogva, dagadó mellel megtett? Nincs értelme.

Meglepődtem? Dehogyis. Hozzászoktam már az apró (és nem annyira apró) szemétségeihez. Fáj, hogy nem vagyok a csoportban? Nem különösebben. Hozzak létre saját csoportot? Eszem ágában sincs, bár ha felvállalnám, biztos, hogy nem a saját érdekeimet nézném, hanem a csoportét.

Ha szuperhősös filmben lennénk, akkor az említett admin negatív szereplő lenne. A Dr Genya név már foglalt, de simán futhatna KettősMérce kapitány, vagy Mr NER Lokál néven.