Bármilyen eszközt felhasználva és minden áron le kell váltani a jelenlegi városvezetést!

kijárat
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 6 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Nem, nem kell!

Gondolom most sokan csodálkozva néznek, ezért kifejtem bővebben.

Kezdjük az eszközzel. Nem vallom, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ennek mentén követtek már el nagyon sok gazemberséget és még véletlenül sem szabad erre az útra lépni! Nem adok mindenki véleményére, de akikre adok, azok sem írhatja felül a saját lelkiismeretemet. Nem keresek kibúvókat és próbálok úgy cselekedni, hogy nyugodtan nézhessek a tükörbe.

Ezért nem fogadom el, hogy bármilyen eszközt fel szabadna használni egy cél elérésében.

A minden áron résszel meg azért nem értek egyet, mert nem szeretek végletekben gondolkozni.

Áldozni rá az időmből? Igen. Áldozni rá pénzt? Igen. Áldozni rá gondolatokat, írásokat, beszélgetéseket, beszédeket? Igen. Erőszakot alkalmazni? Nem. Hazudni? Nem. Lopni? Nem. Besározni másokat? Nem.

Meg kell húzni valahol a határt. Ismét csak a tükröt hoznám fel.

Egyáltalán le kell váltani? Még ebben sem vagyok biztos. A jelenlegi városvezetés sokaknak nem tetszik. Sokaknak meg tetszik. Tökéletes egyetértés soha nem volt, soha nem lesz, soha nem lehet.

Ez nem egyszerűen fekete vagy fehér, nem jó és gonosz, nem fent és lent, nem négyzet vagy kör. Ez inkább a színek, formák, érzések, hangok és vélemények bábeli zűrzavara.

Sosem mondtam, hogy a jelenlegi önkormányzat mindent rosszul csinál.

Viszont nem látom a tervezettséget, a jövőképet, a lakók legjobb tudásuk szerinti képviseletét és szolgálatát.

Polgármester úr megmondta: képviseleti demokrácia van. Ezzel tökéletesen egyetértünk. Csak a fogalom értelmezése jelent gyökeresen mást számunkra.

Nem látom a párbeszédet, a tájékoztatást, az együttműködést.

Nem látom, hogy Érdnek olyan vezetése lenne, amelyik a lakókat partnernek tekintené. Amelyik az összes lakót képviselné, nem csak a saját választóikat. Mert itt derül ki, hogy ki miért dolgozik.

A saját választóknak könnyű megfelelni, valószínűleg azért szavaztak rád, mert hittek benned, tetszett nekik amit mondtál, amit tettél. Ezért természetes, hogy meg kell szolgálni a bizalmukat. De azok bizalmát is ki kell érdemelni, akik nem rád szavaztak. Még keményebben kell dolgozni, hogy ők is elismerjék a munkádat, ők is elégedettek legyenek, mert ők is a város része.

Amíg ez nem jön össze, amíg sértett óvodásként, klikkesedve, képzelt felsőbbrendűségünket bizonygatva tesszük a dolgunkat, addig nem érdemeljük meg senki bizalmát vagy elismerését.

Nem vagyok maximalista, de ha valamit nem tudok jól csinálni, akkor általában abbahagyom. Ha van, aki jobban csinálja, azt pedig támogatom. A lényeg úgy sem az, hogy ki teszi, hanem hogy valaki megtegye.

Én nem látom nyomát sem annak, hogy a jelenlegi városvezetés ebben akár egy lépést is tenne, vagy minimum egy gesztust mutatna a lakók felé. De ha lépne, akkor én és gondolom még sokan mások is elégedettebb lennénk és támogatnám őket.

Mindegy, ki teszi meg, tőlem lehet a jelenlegi csapat is. De ha megteszi, azt tervezetten, odafigyelve, az egész város lakóira gondolva, normálisan tegye.