Csomópont-kiépítések és felújítások – második menet

terv, építkezés
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 6 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Összeszedtem megint, hogy mik kerültek ki a város honlapjára az elkövetkező építkezések közül. Az első részt itt találhatjátok.

Az Érd, Ercsi út és csomópontjainak felújítása

Az Érd, Ercsi út felújítása a Szabadság tér (Ilona utca) – M6 autópálya (körforgalmú csomópont) közötti szakaszon. Az Ercsi út burkolata jelenleg enyhén repedezett, lokális pályaszerkezet elhasználódás figyelhető meg rajta. Az érdi temető és az Ercsi út nyugati oldalán lévő Sportcentrum későbbiekben történő fejlesztése indokolja a jelenlegi murvás parkoló terület rendezését, parkolók kialakítását. A felújítást követően gyephézagos mederburkolatú árok épül, a kapubejárók menti átereszek cseréje mellett.

A megvalósítás során az Ercsi út és csatlakozó útszakaszoknál a meglévő út nyomvonalát követve marással történő burkolat javítást tervezünk, valamint szegély javítást, egyoldali térkő burkolatú járda építése mellett. A gyalogos átvezetéseknél taktilis jel kerül a burkolatba beépítésre, annak érdekében, hogy a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítése a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitását segítse.

A tervezett kétoldali buszöblök és buszparkolók mentén mindkét oldalon 2,00 m széles gyalogjárda került tervezésre. Az Ercsi út és a Júlia utca csatlakozásánál található jelenlegi murvás parkoló területen új parkoló – összesen 156 személygépkocsi parkolására lesz lehetőség – lett tervezve. A feltáró utak aszfalt burkolatot, a parkoló állások térkő burkolatot kapnak. A Júlia utca és az Ercsi út csomópontja áttervezésre került.

Ára: 501.988.918 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.01.

Az Érd, Fenyves-Parkvárosi intézmények megközelítését szolgáló útvonalak felújítása

A projekt tárgya a Burkoló utca végén a Burkoló – Festő – Favágó – Búvár utcák által határolt térségben tervezett oktatási intézmények és kiszolgáló létesítményeik megközelítésére szolgáló szilárd burkolatú utak kiépítése. Jelenleg az érintett utcákban kizárólag helyi személygépjármű forgalom van, átmenő forgalom, buszközlekedés, illetve teherforgalom nincs. Burkolatot kap a Búvár utca – Földmunkás utcától Sóskút irányában a Favágó utcáig; a Burkoló utca – Földmunkás utcától Sóskút irányában a Favágó utcáig; a Favágó utca – Búvár utca és Burkoló utca között. Az útszakaszokon egyoldali járda épül, az átvezetéseknél szegély lesüllyesztés és taktilis jelek kiépítésével, annak érdekében, hogy a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítése a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitását segítse. Buszforgalmat a Földmunkás utcától Búvár utca – Favágó utca – Burkoló utca – Földmunkás utcáig vonalon tervezünk. A meglévő kapubejáróknál biztosítva lesz a tervezett pályaszinthez történő akadálymentes csatlakozás. A tervezési terület vízelvezetését zárt és nyitott rendszerrel vegyesen, a csapadékvizet tározóba vezetve kell megoldani. A közlekedésbiztonság biztosítása érdekében a gyalogosok igényét figyelembe véve járda épül, a személygépkocsival közlekedők érdekében szilárd burkolattal ellátott útszakasz, a tömegközlekedést használók érdekében pedig biztonságos buszmegálló és megfelelő szélességű út létesül.

Ára: 561.286.289 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.01.

Az Érd, Szent István-Damjanich-Tárnoki-Lőcsei utak körforgalmú csomópontjának fejlesztése

A projekt megvalósítása során a Szent István út – Damjanich utca – Tárnoki út – Lőcsei út keresztezésében körforgalmú csomópont épül az érintett terület gyalogosforgalmi, tömegközlekedési, vízelvezetési kérdéseinek rendezésével. Körforgalmú csomópont idegen területek bevonása nélkül, illetve a legkisebb mértékű terület igénybevétel mellett a HÉSZ adta lehetőségek között, a közvilágítási hálózat átépítésével történik. A gyalogos közlekedési felületek akadálymentesen, taktilis jelek kiépítése mellett valósulnak meg, annak érdekében, hogy a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítése a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitását segítse. A közlekedésbiztonság biztosítása érdekében kerül körforgalmú csomópont kiépítésre, ezen kívül a gyalogosok igényeit figyelembe véve járda épül, a személygépkocsival közlekedők érdekében szilárd burkolattal felújított útszakasz, a tömegközlekedést használók érdekében pedig biztonságos autóbuszmegálló létesül.

Ára: 199.533.246 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.01.