Elvira Major mi lesz veled?

Elvira
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 7 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Egyelőre nem tudjuk pontosan, de a tervek már ismertek, és van egy olyan érzésem, hogy végig is viszik azokat.

Az ipari park jó dolog. Munkahelyeket teremt, adóbevételt hoz. De akkor miért ágálna ellene bárki is?

Én speciel a rombolás miatt. Valamilyen szinten érhető, hogy ha valami újat szeretnénk létrehozni, akkor meglehet, hogy valami réginek meg kell szűnnie. De figyelembe kell venni az arányokat is. Számomra a major felcserélése egy ipari parkkal olyasmivel egyenértékű, mint ha például lerombolnánk egy kastélyt, hogy parkolót építsünk a helyére. Ez barbarizmus.

Sokan azt mondják, hogy pénzt nem hoz. Ezt az érvet nem értem. Az egészségügy sem hoz pénzt. Egy múzeum sem hoz pénzt. Egy park vagy játszótér sem hoz pénzt. Olyan és annyi pénzt semmiképpen, mint amennyit akkor hozna, ha a kórházak helyett bérházak lennének, ha a múzeumok helyett irodák lennének és ha a parkok és játszóterek helyett bevásárlóközpontok lennének. Mégsem kéri senki, hogy romboljuk le azokat, költöztessük el, és a helyére építsünk valami mást.

Nem lehet mindent pénzzel mérni, ez szerintem egyértelmű. Nehéz a major és az ott folyó munka értékét felmérni. Az ilyenekre szokták mondani, hogy felbecsülhetetlen.

Egy biztos: ha hozzányúlnak, ennek a majornak annyi. Persze, lehetséges, hogy elmegy, elköltöztetik, valahol máshol lesz, de valami durván megszűnik, csak az emléke marad. Mi pedig veszítünk.

Könyörgöm! Cáfoljon rám az élet! Csináljátok meg normálisan! Legyen sikeres a költöztetés és továbbra is működhessen egy bármilyen nevű major! Hozzon több ezer munkahelyet és iparűzési adó-hegyeket az ipari park! Én azt szeretném, ha öt év múlva a képembe tudnátok mondani, hogy nem volt igazam!