A kor nem számít, bárkit utolérhet a vég…

út
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 8 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Ma elbeszélgettem egy öreg barátommal. Minden nap találkozunk, néha többször is összefutunk, köszönünk egymásnak, pár percre egyfelé fut az utunk, aztán biccentünk és megyünk a saját dolgunkra. Egy ideje látom rajta, hogy nem stimmel valami, most volt egy kis időm, ő is ráért, beszélgettünk.

Nem tudom, mennyi idős, de már húsz éve ismerjük egymást. Voltak jobb és rosszabb napjai is. Tavaly úgy nézett ki, hogy jobbra fordul a sorsa, kicsit kézbe vették, törődtek vele, és pár hét alatt rendbehozták. Persze nem újult meg teljesen, az lehetetlen, de megtették, amit csak lehetett. Büszkék voltunk rá, ő is jól érezte magát.

Most pedig rosszabbul néz ki, mint egy éve. NIncs jó bőrben. Ő is érzi, de azért próbálja tartani magát. Ráadául mi, a környéken élők sem tudunk rajta segíteni. Régebben még volt erőnk és főleg lehetőségünk mellé állni, kicsit pátyolgatni, ha arra volt szüksége… néha sikerült, néha kevésbé, de a barátság megért ennyit. De ő is csak segített minket, minden itt élőt. Néha kicsit duzzogva, morogva, de nem kérdezte, hogy mi a helyzet, csak mellénk állt.

Sajnos úgy néz ki, hogy hamarosan temetésre kell mennünk. Nem lesznek sokan a szertartásnál, de az biztos, hogy emlegetni fogjuk még nagyon sokáig. A fejfája egyszerű lesz: Petőfi Sándor, mart aszfaltos út, élt 1 évet.