JÉÉ 2!

agy
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 10 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Józan Ésszel Élj! Ahogy azt már egyszer leírtam, szörnyen idióták az emberek a neten. Ez fokozottan igaz a közösségi lapokra, ahol aztán megfordul mindenféle életforma.

De az, hogy egyesek írni sem tudnak, az már erős. Nem az a baj, ha helyesírási hibákkal írnak, mert az még elfogadható valamilyen szintig. Az a baj, amikor értelmetlenül írnak. Az ilyenekkel mit kezdjen az ember? Főleg, ha utána visszakérdezek, akkor megsértődnek? Elkezdenek fröcsögni?

Mondok konkrét példákat… megosztom az ÉrdTV egyik napi híradóját. Hozzászólás: „Nagyon jó lenne csak.Igaz nemis legújabb telom,De nem vagyok egyedül mert több bejegyzést láttam.Szintén ezzel,hogy mobiltelefonJa van És nem tudJa meg nézni teljessen mindegy.Különböző oldalakról irok:(„

A nagyját mondjuk értem, de inkább nem akarom, mert fáj tőle az agyam. Egyáltalán miért született ez a hozzászólás? Mit csináljak? Vegyek neki újabb telefont? Vagy egy gépet? Szóljak a Facebooknak, hogy egyesek nem tudják megnézni a lapjukat? Vagy a Youtube-nak, hogy a videó nem játszható le bizonyos „nemis legújabb telón”?

Vagy ezt kapom privát üzenetben: „Előtem szólónak teljes mértékben igaza van.Tdgnap Pl:Házunk előt volt az Érd Szociálpolitikai kerületének vezetője,Amit végtelen megtiszteltettesnek vettem.De még jóbb let volna,ha….”

De én vagyok a hülye, hogy egyáltalán próbálom értelmezni. Aztán válaszoltam, hogy nem értem. Mire a válasz: „NE is haragudj eddig nem,láttad írásaim.Nem tudóm kivagy?De eről amiket itt irsz tudod kicsit,bantó de fogadom.Ha te ennyire fentről szólsz masik.Embertarsadra!Ami retenetesen.Meg sértettem.Önérzetét tudja Bocs de én semmi sértest nem tettem!”

Nem is tudja, ki vagyok, de privát üzenetet ír nekem. Mi van? Érzem, ahogy egymás után kiégnek az agysejtjeim, miközben teljes erővel a mondanivalója megértésén dolgoznak.

Nem vagyok angyal, és amikor ilyeneket olvasok, akkor gyorsan elvesztem a hidegvéremet és nagyon cinikussá válok. Kibújik belőlem az embergyűlölő, amivel persze csak az ő malmukra hajtom a vizet.

Hiszen nem ők voltak először hülyék, hanem én tettem vagy írtam valamit, ami nekik nem tetszett. Máris igazolva van részükről, hogy velem van a baj.

Ilyenkor csak egyet tudok mondani: ha nem tetszik, nem kell olvasni. Nem kell hozzászólni. Lehet más oldalakat nézegetni, ahol minden közelebb áll a kedves olvasó elmeállapotához és lelkivilágához.