Vasúti átjáró lezárás, trafikok, csatorna

vasút
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 11 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Észrevehettétek, hogy kicsit lemaradtam, szinte csak a legfontosabbakat tettem ki, illetve a naptárat frissítettem úgy-ahogy. Úgy alakult, hogy sok munkám lett, és ennek a blog látta a kárát. Ezért most kicsit csapongani fogok ide-oda az utóbbi idők eseményeiből.

Olvasom az Érdi Újságban, hogy a város nem engedélyezte a két vasúti átjáró egyszerre történő lezárását, és felszólítják az építő cégeket, hogy tegyék lehetővé az átjárást legalább fél sávon, május 20-tól. Ez nagyon helyes, de egy kis kritikát hagy fogalmazzak meg: kicsit gyorsabban is reagálhattak volna.

Ez a baj a magyar „köz” mindenfélével: lassúak. Egy bírósági ügy simán eltart évekig, félévente egy-egy meghallgatással. Egy mindenben tiszta cég megszüntetése eltart egy évig.

Egy ilyen ügyben a reagálásnak így kellene kinéznie: észrevesszük, hogy gond van, ne adj isten jogsértő a dolog, valaki egyből ír egy oldalas levelet, polgármester (vagy jegyző) elolvassa, aláírja, postázás. Ez 2-3 nap, de már ennyi is sok. Nem észrevesszük, megbeszéljük, döntünk, kiosszuk a munkát, ellenőrizzük, megbeszéljük, hogy jó, és kiküldjük. Tudom, hogy hatáskörök, meg minden, de a „privát” szférában az van, hogy a problémát azonnal meg kell oldani. Utána majd vakarózunk, hogy miért volt, ki tette, hogyan lehetne elkerülni legközelebb.

A trafik-ügyhez csak annyit: nem csak Fideszesek nyertek, Érden legalábbis nem. Ez ugyanúgy nem fekete-fehér, mint gyakorlatilag semmi más sem. Egyrészt egyes csoportok mindenben mutyit látnak, másrészt a másik csoport meg tegye közzé a pályázatokat, és minden kiderül.

A csatornázás lassan a finisbe érkezik, hiszen év végére készen kellene lenni. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag őszre készen kell állnia mindennek, mert a december 31-es határidő nem azt jelenti, hogy itt még hóban-fagyban építkezni fognak. Aztán még egy év, mire a hibákat is rendbe hozzák, és 2015-re minden tip-top lesz.