A közműadó jelenlegi formában…

kábel, áram
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 11 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

A kormány megint megváltoztatta a közműadóról szóló törvényjavaslatot. Olyan igazából nincs, ami minket személy szerint érintene, de olyan van, ami az önkormányzatot. Nevezetesen, hogy ez nem önkormányzati adó lesz, hanem a központi költségvetésbe kerül.

Az is megerősítést nyert, hogy magánszemélyeknek nem kell fizetni. Illetve nem ilyen egyszerű, de nem minősül közművezetéknek a kizárólag egy helyrajzi számon nyilvántartott földrészlet használóját szolgálja ki (az a  vezetékszakasz, amely a vezetékrendszerről leágazva jut el az épületig, telekig, illetve az épületen, telken belül fut).

Viszont cserébe ha a vezeték az államé, vagy az önkormányzaté, akkor az üzemeltető fizet. Ami mondjuk csatorna esetén Érden az ÉCsT, aminek többségi tulajdonosa az önkormányzat. Amit majd abból fog kifizetni, hogy… miből is? Persze, eszembe jutott, a nem létező parkolók után beszedett parkolási díjból.

Egy szó, mint száz, a szolgáltatók szívnak, az önkormányzat szív. Azt meg mindenkinek a saját józan paraszti eszére bízom, hogy megfejtse, ezeknek honnan van a pénzük.

A közműadóról részletesebben a Portfólió.hu cikkében.