Virágládákkal blokkolnák a száguldást Érden

virág
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 12 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Itt az Index.hu cikke arról, hogy a Földmunkás utcában a megépülendő aszfaltos úton valószínűleg 30-as tábla lesz, és nagy virágládákat helyeznének ki, hogy a teljesen egyenes haladást kicsit lassítsák.

Egyébként szerintem a 30-as táblának nagyjából semmi értelme nincs, nem láttam még olyan embert, aki azt betartaná, ha nem iskola közelében van. Szerencsére az iskoláknál lassabbak a kocsik, de ahol „csak úgy” kint van egy 30-as tábla, ott még az sem jellemző, hogy lassítanának.

Arról meg hosszan lehetne írni, hogy ahol folyamatosan száguldoznak, ott erősebb rendőri jelenléttel ezt meg lehetne szüntetni, de az is igaz, hogy az út alapvetően a kocsiké. Nem tudom, mit szólnának az emberek, ha kocsival mondjuk a járdán közlekednék, mert ott jobban elférek éppen, mint a nekem kijelölt helyen, vagy ha éppen csak átvágnék mindenen keresztül, mert az nekem könnyebb, mint elmenni a következő kereszteződésig.

Mérges vagyok, mikor a gyalogátkelőtől tíz méterre evickélnek át a gyalogok az úton; akkor is, amikor a kocsi úgy parkol be, hogy nem férünk el mellette a járdán; és akkor is, amikor a bringás az úton kacskaringózik, aztán gyorsan felugrat a járdára, és a gyalogosok között kacsázik tovább.

Közlekedési kultúra addig nem lesz szép hazánkban, míg mindenki csak az éppen a saját érdekeit szolgáló szabályokat tartja be, és ez az összes résztvevőre vonatkozik.