„Gátlástalan szerzői jogsértés az érdi kamuoldalakon”

weblap
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 7 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Ezt harsogja az erdioldal.hu és hasonló stílusban folytatják… „ugatják az újságírói szakmát”, „politikai utasításra”, „soha nem is jártak Érden”, „nyomokban sem tartalmaz igazságot”, „lopás”…

Mindig előjön egy „de” az ilyen világméretű igazságokat tartalmazó kinyilatkozásoknál. Általában két dolog szokott előfordulni. Vagy nem teljesen igaz, vagy a “más szemében a szálkát” effektus. Vagy mindkettő egyszerre. Ahogyan ebben az esetben is történt.

Konkrétumot nem mond a cikk és ez az én igazi bajom. Én erősen sejtem, melyik weboldalra gondol. Azt is erősen sejtem, hogy melyik cikkük szülte ezt a reakciót. Ezért eszembe sem jut, hogy esetleg rólam szól. Itt abba is hagyhatnám, hiszen sok közöm nincs a cicaharchoz. Menjen a sárdobálás, amíg nem rám fröcsög, mit érdekel. Most viszont rám is fröcsögött, ezért lenne pár keresetlen mondatom a játszótér közösségének.

Mivel nem írták, hogy kiről szól a cikk, ezért aki olvassa, elkezdhet gondolkozni… melyik is lehet ez az oldal? És szépen számba veszi, milyen érdi oldalakat ismer. Mivel nincs ott, hogy ki volt, akár én is lehetek, és az erdioldal.hu szépen elültette a gyanakvás magvát az olvasókban. Olyanokra is sanda szemmel fognak nézni, akiknek köze nincs a történésekhez.

Nem kell bujkálni, nem kell mismásolni, nem azt kell követni, amit elvárnak tőlünk és nem kell hangzatos címmel egy nagy semmit kitenni. Az erdioldal.hu szerintem ezzel a bejegyzésével kárt okozott az összes érdi bloggernek és/vagy újságírónak, és ezzel az érdi közösségnek.

Kérem az erdioldal.hu szerkesztőjét, hogy ne tegyen ilyet többet. Ha tényei vannak, álljon elő vele, és mindannyian hálásak leszünk. De egy ilyen gyanúsítgató, semmitmondó bejegyzéssel ne borzolja fel többet az amúgy sem felhőtlen érdi állapotokat.

(Ahogy írtam, erősen sejtem, melyik weboldal volt a célpont. Az erdioldal.hu szerkesztőjének kilétéről is erős sejtéseim vannak. Ez a bejegyzés nem az egyik mellett és/vagy a másik ellen szól. Ez a bejegyzés arról szól, hogy egy ennyire homályos cikkel olyanokat is belesodortak a mocsokba, akiknek nincs hozzá közük.)