MKKP és LMP

fórum
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 7 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Az utóbbi időben mintha megszaporodtak volna az olyan összejövetelek, ahol egy-egy párt az érdi bázisát szeretné kiépíteni. Az utóbbi fél évben voltam az érdi MKKP egyik megmozdulásán és az LMP Lehet Más Klubjának pár összejövetelén is.

Az MKKP vicces, amilyennek gondolnánk. A megmozdulásaik is jók, egy kis mosolyt csalnak az arcunkra. De nagyjából ennyi is. Nekem ez például nem elég. Értem őket, és szeretem is, amit csinálnak, de nekem több kell. Mondjuk nem is vártam többet, csak kíváncsi voltam, mi a helyzet velük.

Az LMP számomra egy hippipárt. Tudom, hogy nem azok, de mégis annak tekintem őket. Sok dolgukkal, ötletükkel, tervükkel egyet tudok érteni. Viszont ahogy hozzáállnak a politikához, úgy esélyük sincs valamit elérni. Nem elég agresszívek, nem elég rámenősek. Ezért nem fognak semmit elérni.

Egyértelmű, hogy mindkét csoport szimpatizánsokat hívott meg és alapvető dolguk a toborzás volt, még ha nem is ezt hirdették.

Meghallgattam mindkét csoportot, hümmögtem, néha hozzászóltam, de volt, ami nagyon zavart.

Mégpedig az, hogy egyik bandának sincs semmi fogalma Érdről. Azt hinné az ember, ha idejön egy párt/csoport/akármi, akkor az előtte körülnéz, körülszaglászik. Összeszed némi infót az itteni dolgokról.

De ezt egyik csoport vezetője/képviselője sem tette meg. Kicsit anyátlannak éreztem magam, ahogy ott ültem, és az LMP esetében hallgattam, hogy a párt mit szeretne, és miben tudnék segíteni, az MKKP esetében meg hogy Érden mit tudnának akciózni és miben tudnék segíteni.

Ahogy mondtam, az MKKP-től nem vártam sokat, nem is kaptam sokat. De az LMP-n még fel is háborodhattam volna, ha nem úgy megyek oda alapból, hogy meghallgatom őket, aztán majd meglátjuk.

A „meglátjukból” az lett, hogy amint fel akartak írni, mint segítő (már nem tudom, hogyan hívták pontosan) én otthagytam őket a fenébe. Igazából nem a városért szerettek volna tenni, hanem csak kiépíteni itt is egy csapatot, akik aztán majd mehetnek szórólapozni, agitálni, meg hasonló megmozdulásokra.

Akik eljöttek érdeklődők, azokkal is voltak gondjaim. A legtöbbjük szintén vagy tökéletesen fogalmatlan volt a várossal kapcsolatban, vagy annyira egysíkúan állt hozzá a dolgokhoz, hogy esély sem volt értelmes beszélgetésre. Kicsit zsák a foltját, de akkor is zavart, hogy alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, és néha közelebb voltunk egy összeesküvés-elméletes társalgáshoz, mint egy értelmes beszélgetéshez.

Lehet, hogy nagyok az elvárásaim… de kicsit úgy éreztem magam, hogy eljöttek a tanult népek vidékre és elmondják, hogyan tudnánk segíteni nekik rendbe tenni olyan dolgokat, amikről eddig ők nem is tudtak.

Ha valaki a városért szeretne élni, azt támogatom. Ha a városból, azt nem annyira.