Luxuslakópark épülhet az egykori HM-lőtérre Érden

terv, építkezés
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 11 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Az atlaszto.hu megírta, hogy eddig mi történt a lőtérrel, és ennek mi állhat a hátterében.

A cikk szerint az eredetileg 80 millió forintért adta el a telket a HM. A terület először a rekreációs terület besorolást kapta meg (ezzel értéke megnőtt), most pedig lakóterületté szeretnék nyilváníttatni. Ezzel az értéke 1.5-2 milliárd forintra nőne.

A területen lakóparkot szeretnének építeni, és ezt a tervüket már 2010-ben is szerették volna végigvinni, de akkor az önkormányzat nem engedélyezte. Akkor a beépítés mértékét sokallták a bizottságok. Mostanra úgy néz ki ez elhárult, mert az önkormányzat elkezdett ismét foglalkozni az üggyel.

Aki ismeri a területet, az tudhatja, hogy ez nem fog elbírni hirtelen 5-600 (egyes hírek szerint 1000) új lakót, mert egyszerűen az infrastruktúra nem alkalmas rá. Az önkormányzat elkezdett gőzerővel fejleszteni (bár nem biztos, hogy ezzel összefüggésben), megy a csatornázás, illetve egy kétsávos aszfaltutat készítenek.

Az úgy kifejezetten nem érdekel, hogy kinek a kinek csinálja, amit csinál, de az már előre látható, hogy ebből jó nem fog kisülni. De ne legyen igazam.

Az Érdi Önkormányzat dokumentumait (előterjesztés, vélemények) a város weblapján találhatóak.