Megszorítások?

malacpersely, pénz
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 13 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Egy érdekes cikk került fel az Érdlakóra. Jobban mondva nem is cikk, hanem csak egy sor, viszont a csatolt dokumentumok érdekesek.

A lényege kiemelve: az összes önkormányzati intézmény gazdasági és munkaügyi adminisztrációja egy helyen, egy központban lesz kezelve; az önkormányzati részesedéssel működő gazdasági társaságok egységes irányítási rendszerbe szervezése egy holding segítségével; kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok priorizálása.

Nem vagyok én semmi jónak az elrontója, de nem hiszem, hogy ezt meg tudják normálisan csinálni. Az Érdi Önkormányzatnál nagyobb és jobb szakemberekkel ellátott cégek is belebuktak már ilyen átszervezésekbe.

Az első pont üdvözlendő, amennyiben jól megcsinálják, és tényleg csak az adminisztrációról van szó. Amint más is közös kezelésbe kerül (mondjuk döntéshozás), máris döglött az egész, és a hatékonysága a béka segge alá esik, miközben minimum annyiba, ha nem többe kerül.

A második pont nagyon érdekes, csak nekem jut egyből a „mutyi” szó az eszembe? Egyébként ugyanaz a véleményem, mint az előzőnél: nagyon nehéz jól megcsinálni, és a legtöbb esetben csak pénztemető lesz belőle.

Harmadik pont: minden normális, józan paraszti ésszel rendelkező ember és háztartás ezt csinálja már jó ideje. Ja, persze, mi a saját pénzünkkel gazdálkodunk, míg az önkormányzat szintén a mienkkel.