Új buszok Érden

busz
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 13 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Bemutatták azoknak a buszoknak az első darabját, amivel majd az érdi helyi közlekedést fogják támogatni. Kicsit a tervekről is megtudtunk.

Az önkormányzat létre szeretné hozni az Érdi Közlekedési Vállalatot, amely ellátná a helyi közlekedést. Ehhez 10 buszt rendeltek a Navitól, és a cél az, hogy teljesen ki tudják majd váltani a Volán által kínált helyi közlekedést.

Az első 10 busz egyelőre 3 járatot jelentene, és az első az Ófalu-Sztk-Művház-Polgármesteri Hivatal útvonalon közlekedne.

A teljesen az Érdi Önkormányzat tulajdonában levő cég természetesen érdi embereket alkalmazna minden posztra, az adminisztrációtól kezdve, a buszvezetőkön át egészen a biztonsági őrökig.

Én egyelőre pozitívan állok a dolgokhoz, és remélem, hogy tudják a hivatalnál, hogy mekkora fába vágták a fejszéjüket.

A helyi tömegközlekedés szerintem egy városban sem nyereséges, és a helyi Volán vállalatok ezért kompenzációban egyeznek meg az önkormányzatokkal. Abban reménykedem, hogy jól mérték fel a helyzetet Érd vezetői, és olcsóbban jön ki a helyi közlekedés ha külön cégbe szervezik, és azt támogatják évről-évre, mint ha a Volánt támogatnák.