Falfirkák

graffity
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 14 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Sajnos Érden is vannak graffitik. Illetve én azt mondanám, hogy igazából nincsenek, mert a tagelést én nem számítom annak, az csak egy aláírás. Egy üres vásznon meg Picasso aláírása sem lenne szép a szemnek.

Ha jól emlékszem, akkor a 80-as évek végén, 90-es évek elején Filatorigát HÉV megállóból lehetett látni egy falat, ami tele volt fújva. Némelyik gyerekes volt, némelyik szinte művészi, de az biztos, hogy mindegyik ízig-vérig graffiti volt. Jó volt a szemnek.

Mikor utoljára láttam pár évvel ezelőtt, akkor már az is csak sima neveket tartalmazott, még ha kicsit normálisabb kivitelben is, mint a szokásos falfirkák.

A mindenfele elhatalmasodó tagelés viszont (felfirkantják a nevüket minden elérhető felületre) szerintem elég randa.

A héten a központban levő buszállomáson és vonatállomáson feltűnt egy kis rajz. Aranyosnak mondanám, és kicsit ki is lóg az öncélú tagek közül. Valahol a fent említett „normális” graffitik és a tagek között van.

Teljesen minimális tudással már ilyet is lehetne készíteni. Akkor a tagelőknek mégis miért nem megy? Miért csak a nevüket firkantják oda mindenhova? Ennyit tudnak? Aláírni viszont mindenki tud, szóval ezzel nem érdemes dicsekedni…