2018-as beszámoló

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 5 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Harmadik éve teszem közzé a kis beszámolómat arról, hogyan telt az előző évem. Belinkelem az előzőeket is 2016-ból és 2017-ből.

Érden Élni Érde(m|k)es blog
Természetesen vittem tovább a blogomat Érdről. A podcasteket kicsit hanyagoltam, mert már túl sok időmet vitte el. Aztán megint belevágtam, meglátjuk, idén mennyit fogok beszélni.

Próbáltam ott lenni minden nagyobb fórumon és tudósítani, sajnos nem mindig sikerült. Azért jó páron jelen voltam, online tudósítást adtam, majd össze is szedtem külön bejegyzésbe a hallottakat.

A weblapon és a Facebook oldalon is lassú, de nyugodt növekedés volt az előző évhez képest.

Érdekfeszítő
A 2018-as év nyertese egyértelműen az Érdekfeszítő volt számomra. A weboldal és az FB oldal is szinte megduplázta látogatottságát és egyre többször látok megosztásokat, hozzászólásokat, illetve itt felfedezett cikkek továbbterjedését.

Az oldalt havi szinten 5500+ látogatót regisztrál, az FB oldalnak majdnem 600 kedvelője/követője és a napi elérése is 500 felett van.

ÉrdiPaletta
A 2018-as év vesztese viszont az ÉrdiPaletta. Nagy terveim voltak, de nem tudtam végigvinni. Idén mindenképpen kell egy teljes átnézés, hogy akik fent vannak rajta, még élő vállalkozások-e, elérhetőségeik rendben vannak-e.

Ennek ellenére a lap látogatottsága megmaradt az előző évi szinten és az FB oldalt is sikerült kicsit megtolni, bár még nagyon messze van attól, amit elképzeltem.

A ráncfelvarrásnak is itt van az ideje, a mostani kinézet már nem tetszik és a Google Maps részeket is vissza kellene tenni.

Petőfiak
Folytattam az utcának szánt kis szamizdatomat, csak átneveztem. Mint kiderült, van egy Petőfi Népe nevű napilap Bács-Kiskun megyében. Nem hiszem, hogy összekeverték volna a kettőt, viszont úgy gondoltam, hogy megváltoztatom a nevét. Idén indul a harmadik évfolyam.

Projekt x
Belefogtam egy új projektbe is, aminek egyelőre nem fedem fel a nevét. Hasznát veszik majd az itt élők, az ide költözők, és az ide kacsintgatók is. Szerintem első félévben valami kézzelfogható is realizálódni fog ebből, majd akkor bemutatom részletesen.

Cikktár
Gondolkozom (illetve nem csak én) egy cikktárat kellene létrehozni, mindenféle érdi dologgal kapcsolatban. Címszavak, kulcsszavak, kategóriák alapján összegyűjteni, mikor mi történt, mikor milyen hírt, tudósítást, cikket, videót, miegyebet adtak ki, és ezt az egészet kereshetővé tenni.

Az alapokat végiggondoltam, a technikai megvalósítást is nézegettem, POC-olgattam. Aztán igazából két indok vezetett odáig, hogy abbahagytam. Az egyik, hogy ez szinte egész embert kíván. Az Érdekfeszítő jó előjáték volt ehhez, hogy lássam a terhelést, mit jelent egy ilyet vinni. A másik indok a szerzői jog kérdése, amibe már bele sem akartam menni mélyebben. Persze vannak oldalak, amik tesznek ilyesmire, de én nem ilyen vagyok.

Járókelő
Segítettem a jarokelo.hu érdi bevezetésében. Összeszedtem az infókat, bemutatkoztunk, betanítottak, és azóta is figyelem, mi történik az érdi ággal, hogyan megy, miként folynak a dolgok.

Polgármesteri oldal
Tovább nyomtam a polgármesteri oldalamat. Kaptam emiatt hideget-meleget, előbbit főleg a jelenlegi polgármester és sleppje irányából, utóbbit főleg érdi lakosok irányából.

Egyelőre úgy néz ki, hogy ősszel indulok a választásokon és ez sok munkát jelent. Lesznek itt találkozók, összejövetelek, természetesen podcastek és videók. Minden csatornán támadok.

“Képviselői keret”
Na, ilyenem nincs, de ez nem azt jelenti, hogy néha kivágok valamit a netre vagy elmegyek valahova és ezzel el van intézve.

A domainek, az oldalak fenntartása, a nyomtatás, a mászkálás mind-mind pénzbe kerül. Mikor eldöntöttem, hogy megint podcastelni fogok, akkor vettem egy új mikrofont. Vettem egy új fényképezőgépet a fotózáshoz. Most meg zöld hátteret és világítást nézek videókhoz.

Csak címszavakban…
Részt vettem egy pár érdi Közéleti Kerekasztal összejövetelen. Írtam cikket a lapba.
Részt vettem FB csoportok életében, híreket osztottam, hozzászóltam, próbáltam segíteni.
Részt vettem városi és “nem városi” megemlékezéseken, találkozókon, némelyiken szervezőként.
Részt vettem gyalog- és kerékpáros túrákon, múzeumot látogattam, néhol szervezőként.
Részt vettem különféle tömegsport rendezvényeken, hol résztvevőként, hol segítőként.

Végszó
Általánosságban elmondhatom, hogy még többet zsizsegtem, még többet tettem, de kezdem elérni a határaimat. Például nagyon meg kell gondolnom, hogy szervezőként, résztvevőként vagy tudósítóként jelenek meg, mert egyben mindegyik nem megy.

Idén megpróbálok csak egy-két dologra koncentrálni, de arra nagyon.