Kis erdekfeszito.hu statisztika

weblap
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 6 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Nagyon mennek mostanában a statisztikák, legalábbis én egyre többet találkozom mindenféle-fajtával. A hasznosságuk már nem annyira egyértelmű, de még egy belefér.

Az erdekfeszito.hu és a hozzá tartozó Facebook oldal amolyan sajtótükör: Érddel kapcsolatos híreket gyűjt össze. Nem nézem, hogy ez most milyen színezetű vagy húzású oldalon jelenik meg, ezt az oldalt nem azért hoztam létre, hogy a saját nézőpontomat terjesszem.

Saját cikkeket nem tartalmaz, ahogy írtam egy híraggregátor, minden esetben linkkel az eredeti cikkre. Nem tartalmaz reklámokat sem, mert szerintem az sem túl etikus, hogy ilyen módszerrel másokból keressünk pénzt, bár sokszor úgy látom, hogy csak én vagyok ilyen finnyás.

A lényeg, hogy jelenleg (mai állás szerint) 17.940 linket osztottam már meg a látogatókkal.

Ezek közül nem meglepő módon 7.935 az ÉrdMoston jelent meg. Természetes, hogy a város hivatalos médiuma foglalkozik a legtöbbet a várossal.

Második helyen a Facebook áll 1.661 linkkel, ami az eseményeket jelenti. Bejegyzéseket nem szoktam kitenni, biztos vagyok benne, hogy ennek 100%-a különféle eseményeket jelent.

Képzeletbeli dobogónk harmadik helyén a város weblapja áll 896 megosztott linkkel. Ez főleg a hivatalos közleményeket jelenti, a szolgáltatóktól kapott kimaradásokat, illetve pár meghívót és eseményt.

Ezek után jön a kifejezett sport-vonal. Az Érdi VSE lapjáról 602 link került fel a lapra, a Nemzeti Sport oldaláról 357, és a HandballÉrd pedig 230-cal szerepel (meglepő módon kézilabda).

Közben volt egy ÉrdMédiaCentrum, ami az ÉrdMost eredeti neve volt, szóval az 586 linket akár oda is számolhatjuk, de az eredményen nem változtat.

150 és 100 között már jó pár lap jelen van: Szepes MK (192, ők is eseményekkel átköltöztek FB-re), a könyvtár (144, ők is sok mindent FB-n tesznek ki), a 24.hu (140), a Delta RSE (132, röplabda), Blikk (129 jutott a bulvárra), Origo (124), a police.hu (119), HVG (116), KisAlföld (109), és a dunaujvaros.com (106). E két utóbbi főleg annak köszönheti a helyét, hogy sporteseményekben sokszor kerültek Érd mellé vagy ellen, ezért megosztott hírek voltak.

Megmondom őszintén, nem is néztem végig az egész listát, mert 700 különféle weboldal cím szerepel rajta. Az alapokat összevontam (http vagy https nem számít, ugyanígy www vagy www nélküli cím sem számít), de simán lehet, hogy ott-itt még egy-egy cím felbukkan még pár linkkel, esetleg aldomainen vagy hasonló.