Beszámoló 2017

lista
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 6 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Tavaly kitettem az éves beszámolómat, a képviselőkhöz hasonlóan. Kaptam érte hideget-meleget, de legalább sokan olvasták. Ezért közzéteszem most is, mit tettem az előző évben. Vehetitek hatásvadászatnak, büszkélkedésnek, negatívnak, pozitívnak… számomra az a lényeg, hogy úgy érzem: a tavalyi év sem múlt el hasztalanul.

Blog

Természetesen folytattam a blogolást: amikor valami olyan téma jött szembe, vagy csak jutott eszembe valami érdekes, akkor kifejtettem a véleményemet.

A szokásos irományokon túl talán a legérdekesebb volt a játékos költségvetés-tervező. Jól elszórakoztam vele, míg készítettem, majd az adatok elemzésénél is.

Szerveztem blogger találkozót is, vegyes érzésekkel, de idén újra elő fogom venni a témát.

Facebook oldalam lassan 500 kedvelőnél tart, bár ott nagyjából semmit nem szoktam csinálni, csak simán megosztani a bejegyzéseimet.

Érdekfeszítő

A híroldal nagyot ugrott tavaly. Facebookon ugyan csak 300+ kedvelője van, bár ez is több, mint duplája az előző évinek. Viszont a weblapot magát továbbra is szépen látogatják. Itt nem tudok 100%-os növekedést bemutatni, csak 50%-osat, havi szinten 3000+ látogatója van.

ÉrdiPaletta

Megvallom férfiasan, 2017-ben elhanyagoltam a Palettát. Kicsit még próbálkoztam, kicsit még terjeszkedtem… volt egy előadás az ingyenes alkalmazásokról, és volt egy kis nyereményjáték is az oldal második szülinapja alkalmából.

A weblap látogatottsága is ennek megfelelően, finoman nőtt: havi 6000+ ember keresgél az oldalon vagy nézegeti az adatlapokat. Facebook oldala éppen csak a 100 fölé nőtt, de mondjuk ahol nincs állandó jelleggel tartalom, az nem is számíthat nagyon másra.

2018 viszont az ÉrdiPaletta éve lesz, ezt megígérhetem. Megvan az új rendszer, szebb, modernebb, gyorsabb. Már csak fel kellene telepíteni és áttenni az adatokat. Megvannak az új kapcsolódási pontok, sokkal több jelentkező (és ezzel tag, tartalom, keresnivaló) lesz az oldalon.

Polgármesteri FB oldal

Indítottam egy Facebook oldalt, amin a jövő évi polgármester-választásra készülök. Félig vicces, félig komoly, de lesznek még rajta meglepetések idén is bőven… Ez is úgy indult, mint a többi dolog, amibe belefogtam: még senki nem csinált ilyet, pedig szerintem szükség lenne rá, hát belevágtam.

Petőfi Népe

Elkezdtem írni és terjeszteni egy kis szamizdatot az utcánkban Petőfi Népe címmel. Egy kis, két oldalas valamiről van szó, amiben az utcánkat érintő dolgokról írok. Hulladékszállítás, környéken építkezések, hasznos információk. Ha komolyan venném magam, azt mondanám, hogy “mostanra majd’ 100 háztartáshoz jutunk el minden hónapban”. De nem veszem ennyire komolyan magamat.

Csak említés szintjén…

Alapító tagja lettem az Érdi Közéleti Kerekasztalnak.
Részt vettem megemlékezéseken, összejöveteleken.
Elmentem a közmeghallgatásra.
Különféle tömegsport-eseményeken voltam vagy nézőként, vagy résztvevőként.
Tettem díszt a főtér karácsonyfájára.
Voltam Fidesz, Momentum, LMP, Kérfarkú Kutya gyűléseken/előadásokon.
Segítettem a Kerékpáros Klubnak az egyik bringás reggeli lebonyolításában.
Voltam kiránduláson gyalog, kerékpárral.
Biztosan kihagytam pár dolgot, ami esetleg még fontos is lehetett, de ennyire emlékszem.

Végszó

Tavaly is megírtam a kis beszámolómat és kaptam egy olyan emailt, hogy “persze, megírsz minden kis hülyeséget, én is gondolok napi 10 percet Érdre”. Ezért csak a vicc kedvéért elkezdtem írni, mivel mennyit foglalkozok. Nem voltam teljesen következetes, az év eleje kimaradt, meg volt (nem is egy) olyan nap, amikor elfelejtettem. De közelítő számoknak megfelel.

Blog – 47 óra
Érdekfeszítő – 189 óra
ÉrdiPaletta – 12 óra
Petőfi Népe – 12 óra

Nem számoltam az előadásokat, gyűléseket, sport eseményeket, és hasonlókat, amiken részt vettem. Ez viszont így is 260 óra, ami 8 órás munkanappal számolva 32 és fél nap, vagyis több, mint másfél munkahónap.