M7 feljáró Törökbálint felé

forgalom, közlekedés
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 8 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Már lassan két hete használható az új fel- és lejáró, amivel kicsit tehermentesíteni lehet a Bem teret, és főleg Törökbálintot az átmenő forgalomtól.

A fel- és lejáró szép, valószínűleg használható is lesz, ha az M0 éppen nincs bedugulva, és annak a fel- és lejárója használható állapotban van. A videón is látszik, hogy jól ki van táblázva, eltéveszteni sem lehet.

Viszont a Balaton felé a felhajtást, és az onnan jövőknek a lehajtást ezzel nem oldották meg, és ez nekem fájó pont. Kellett volna még egy kis pénz, hely, tervezés és építés hozzá, de megértem, hogy itt most elsősorban még csak nem is az érdiek miatt készült ez az összekötés, hanem azért, hogy ne menjenek át annyian Törökbálinton, akik kerülni szeretnék a Bem teret és/vagy az érdi M7-es feljárót.

Ugyanígy az M0-s használatát sem lehet megoldani ezekről az új összekötőkről jelenleg. Nem tudom, van-e olyan terv, hogy ezt kibővítik, de a végeredményt kicsit hiányosnak érzem.

Felülről a Szövő utcán át lehet a legkönnyebben kikerülni a Bem teret, alulről meg egyrészt a Csaba utca felől, másrészt a Tárnoki-Ürmös és Vincellér felől, elég sok helyen be lehet csatlakozni az Alsóerdősor felé, hogy a végén a Szövővel szemben, a Folyondáron jussunk ki a Törökbálinti útra.

A Szövő utca-Törökbálinti út-Folyondár utca kereszteződésben is jó lenne egy körforgalom, hogy ott is könnyebb legyen a ráhajtás ezek után, de majd kiderül, mennyien fogják ezt használni, és mennyire lesz terhelve, ha eljön beindul az iskolaszezon.