Emelik az ingatlanadót 10%-kal

malacpersely, pénz
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 11 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Egyik olvasóm említette, de én még nem hallottam róla. Most megjött az Érdi Újság, és ebben olvastam. Valahogyan ezt nem nagyon hangsúlyozták eddig.

Az indok igen egyszerű: már két éve nem emelték, és azóta ez ennyit inflálódott. Felkérném a kedves képviselő-testületet, hogy látogassák meg a főnökömet, és neki is magyarázzák meg, hogy márpedig ez jár. Aztán mehetnek tovább és a többi lakos munkahelyét is felkereshetik, hogy kiálljanak értünk.

Kritikusan szoktam a dolgokhoz állni, de ha valami a közösség érdekeit szolgálja, akkor el szoktam fogadni, még ha nem is örülök neki.

De ha emelnek egy adót, és a másik oldalon nem az van, hogy „és ebből ezt meg ezt tudjuk megoldani”, hanem azt kapjuk a képünkbe, hogy az önkormányzatnak nem feladata az utak fejlesztése, és csak úgy tudják elképzelni, ha ezentúl felesben vállaljuk a költségeit, akkor kicsit morcos leszek.

Ezek szerint az önkormányzati törvény azon passzusát, hogy „feladata különösen… a helyi közutak és közterületek fenntartása” úgy értelmezik, hogy ami már megvan, az hozzájuk tartozik, de fejleszteni nem kell.

Persze, hát csak én lehetek olyan őrült, hogy azt gondolom, hogy ha egy város lakossága öt év alatt öt százalékkal nő, akkor a városnak is fejlődnie kellene. Mondjuk öt év alatt 5%-kal több út? Bár ez még az inflációt sem követi, de mi már így is elégedettek lennénk.

Nesze neked, megyei jogú város!