A körforgalom új ruhája

körforgalom
Ez a bejegyzés utolsó módosítása: 14 év! A benne lévő információk már nem biztos, hogy érvényesek, naprakészek!

Eddig sem volt egyszerű dolga annak, aki a Budai út-6-os út körforgalmat szerette volna szabályosan használni. Kedves autóstársaim nagy részének ugyanis fogalma sem volt, hogy egy ilyen kétsávos körforgalmat hogyan kell használni.

Most viszont még durvább lett a helyzet azzal, hogy megpróbálták olyanra átépíteni a körforgalmat, hogy azok is tudják használni, akik eddig nem tudták. Nos, nem teljesen sikerült.

A körforgalom most egyszerűbben használható, mind a kitáblázás, mind a felfestés, és a néhol beépített gombák is segítik a közlekedést. Ez egyértelmű: kvázi nem tudod elrontani, mert rá vagy kényszerítve.

A gond alapja megint nem magával az útvonallal van, hanem az azt használókkal. Hiába a tábla, hiába felfestés, ha az idiótáknak ez nem elég. Vagy nem figyelnek, vagy nem érdekli őket, vagy egyszerűen nem tudják értelmezni azokat a jeleket, amiket pedig úgy találtak ki, hogy akinek a jogosítvány megszerzése nem akadály, azok értsék (annak ellenére, hogy a jogsi megszerzése közben meg is kell azokat tanulni).

Egyébként ugyanerre jutott az autózz! blog és a Totalcar is: teljesen normális, hasznos, és érthető, csak a hülyéket nem szabadnak odaengedni.